USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Китай за рік подав мільйон заявок на патенти

24 Листопада 2016 11:04
Згідно з даними Всесвітньої організації інтелектуальної власності (WIPO), яка є спеціалізованою установою ООН з питань творчості та інтелектуальної власності, в 2015 році Китай подав мільйон заявок на видачу патентів, захист торгової марки і промислового дизайну.

Повідомляється, що до сих пір жодна країна світу такої кількості заявок за рік не подавала.

Як відзначили в WIPO, Азіатський регіон лідирує в світі в сфері інновацій, а Китай є головним двигуном цього регіону, - пише Коммерсант.

"Отримані цифри показують, що 62% заявок на патенти надійшли з Азії, 55% заявок на захист торгової марки зроблені в Азії і 68% заявок на патентування промислового зразка теж в Азії", - повідомив генеральний директор WIPO Френсіс Гаррі, зазначивши зростаюче домінування Азії в сфері інтелектуальної власності.

Велика частина китайських заявок була зроблена в області електричної інженерії, куди входять і телекомунікації, на другому місці за популярністю заявки на патенти в області комп'ютерних технологій і напівпровідників, на третьому - вимірювальні інструменти і медичні технології.

При цьому 1,01 млн заявок були подані китайськими громадянами всередині своєї країни і лише 42 тис. За кордоном, хоча число останніх впевнено зростає з кожним роком.

Як зазначив Гаррі, Китай "прагне зробити інновації головним пунктом економічної стратегії країни".

За даними WIPO, всього в минулому році в світі було зроблено 2,9 млн заявок. З великим відривом від Китаю йдуть США, які подали трохи більше 526 тис. Заявок на патенти. За ними слідують Японія (454 тис.) І Південна Корея (238 тис.).

Зауважимо, за національною процедурою в Україні протягом 9 місяців 2016 року подано 25 тисяч 660 заявок на знаки для товарів і послуг.

Згідно з даними Українського інституту інтелектуальної власності (Укрпатент), кількість заявок збільшилася майже на 13 % за рахунок зростання майже на 31 % активності національних заявників.



При цьому кількість заявок від іноземних заявників збільшилася на 7,4 %, а частка заявок, поданих за міжнародною процедурою, зменшилася майже на 30 % порівняно з аналогічним періодом минулого року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus