USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Ліки продаватимуть без рецептів

1 Грудня 2010 17:41
Нові правила видачі лікарських рецептів поки що не запроваджуватимуть.
Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті Міністерства охорони здоров'я України, інформує gazeta.ua.
Директор департаменту регуляторної політики МОЗ Валерій Стеців пояснив, що набуття чинності змін до відповідного наказу МОЗ України 1 грудня поточного року неможливо, адже цілком зрозуміло, що проблеми, пов'язані із рецептурним відпуском ліків не можуть бути вирішені протягом 1-2 місяців шляхом швидкого прийняття відповідного документа.
«Міністр охорони здоров'я Зіновій Митник розуміє, що впровадження змін, передбачених проектом наказу №360, потребує попередньої ретельної підготовки протягом осінньо-зимового періоду. З метою створення підґрунтя для впровадження цих змін МОЗ України направлятиме листи до обласних управлінь охорони здоров'я для інформування та підготовки фахівців на місцях, адже необхідно впорядкувати процедуру отримання бланків рецептів лікарями, провести роз'яснювальну роботу серед них щодо виписування рецептів тощо», – зазначив Стеців.
«Вкотре прагну наголосити: офіційних посилань у авторів проекту наказу МОЗ України «Про внесення змін до наказу МОЗ України від 19.07.2005 р. №360» на очікувану конкретну дату набуття чинності документа (1 грудня 2010 р.) немає», – заявив директор департаменту.
За словами Стеціва, нині цей проект перебуває на доопрацюванні. Очікується, що цю роботу буде завершено до кінця першого кварталу 2011 року.
Нагадаємо, 24 листопада у ЗМІ поширилася інформація, що з 1 грудня 2010 року 70% ліків аптеки відпускатимуть тільки за рецептом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Читач Показати IP 1 Грудня 2010 23:57
То за яке сало ті лікарі вчилися, коли рецепта виписати не вміють?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus