USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Міністр написав диктант з помилкою

10 Листопада 2010 11:58
Міністр освіти і науки Дмитро Табачник, а з ним і інші політики, писали диктант з української мови.
При цьому журналісти «ТСН» знайшли одну помилку в роботі міністра: словосполучення «до Речі» він написав разом – «доречі».
Журналісти поцікавилися у Табачника, яка мова є рідною для міністра. «Я писав державною мовою», - заявив він.
А на уточнююче питання відповів: «Ви краще запитайте у Тягнибока». Пізніше Табачник уточнив: «Рідна – материнська».
У той же час в будівлі Національного радіо диктант з української мови писали політики та громадські діячі. У результаті найбільше – 11 балів – отримали народні депутати Анатолій Гриценко, Ірина Геращенко та Олександр Стоян.
Решта набрали по 8-10 балів.
Нагадаємо, 9 листопада, у День української писемності, о 16-й годині Національна радіокомпанія України провела Всеукраїнський диктант національної єдності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Лучанин Показати IP 10 Листопада 2010 12:29
Ну, що доброго можна сказати про міністра освіти та науки, який пише з помилками! Такого, мабуть, ми заслуговуємо...
Лада Показати IP 10 Листопада 2010 13:23
Щось я сумніваюсь що то була єдина помилка такого довбня як Табачнік...а безграмотних у нас,нажаль,дуже багато...а ще гірше що вони при владі(((
ZozulechkA Показати IP 10 Листопада 2010 16:24
Вся біда в тому, що ми тільки й дивимося на чужі помилки... А самі як би написали, ще невідомо...Азаров до нас не з Космосу був кинутий - він теж із народу.. Який він,народ, в принципі, такі й міністри))
M Показати IP 10 Листопада 2010 21:28
Ну що за бидло при владі? Отак по-хамськи відповідати журналістам, коли питають про твою мову. Він не має права бути міністром, Азаров - прем'єром. В Японії такі люди через осуд людей пішли би у відставку, або застрелились, а в Китаї їх би застрелили.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus