USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Міністр втішає, що ціна на газ не зросте

31 Січня 2011 10:33
Незважаючи на домовленість між МВФ та Кабміном газ для населення з 1 квітня дорожчати не буде, - заявив міністр енергетики Юрій Бойко.
Згідно з меморандумом ціни повинні вирости на 50%, мінімальна ціна – 72,5 копійки за 1 кубічний метр, повідомляє Ура-Інформ.
Міністр запевняє, що з МВФ вдасться домовитися.
На думку аналітика МЦПД Олександра Жолудя, підстав для підвищення тарифів на газ з 1 квітня немає, тому що Україна у цьому році не потребує грошей МВФ, за користування якими треба платити відсотки.
Зростання цін на газ взаємопов'язане з отриманням чергового траншу близько 1 мільярда доларів, і його можуть відстрочити, якщо Україна не підвищимо плату за газ.
«Виплати за зовнішнім боргом в 2011 році невеликі, плюс до нас пішов приватний іноземний капітал, тому є сенс поторгуватися з МВФ», – вважає Жолудь.
Втім, в опозиції не вірять словам міністра. «Бойко не може це коментувати. Він не займається питаннями, які підпадають під відносини з МВФ», – заявив міністр енергетики тіньового Кабміну Олександр Гудима.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus