USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Митникам заборонили на роботі страйкувати, купувати горілку і курити

19 Листопада 2009 15:57
Із понеділка волинські митники стали вихованішими у наказовому порядку. Вони мусять дотримуватися етичних норм поведінки, які виписані в новому наказі Держмитслужби України.
«Красно дякуємо, що завітали на щедру українську землю. Хліб-сіль Вам, дружні наші індуси, в’єтнамці, пакистанці. Уклінно просимо до ізолятора», - ось так мусять затримувати нелегалів і контрабандистів українські митники. Звісно, це жарт. Але не далекий від істини. Бо відтепер митники керуватимуться новими етнічними нормами поведінки, які записані в Наказі Держмитслужби України від 16 листопада.
Згідно з наказом, митникам заборонено надавати привілеїв чи застосовувати обмеження за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, мовними або іншими ознаками. Також публічно демонструвати свої релігійні або політичні переконання чи уподобання, свої симпатії, антипатії чи виняткову увагу до окремих осіб чи груп, - повідомляє офіційний сайт Держмитслужби України.
Митники у формі не можуть брати участь у страйках та вчиняти інші дії, що перешкоджають нормальному функціонуванню органів державної влади.
Їм заборонено підписувати будь-які політичні або ідеологічні документи, брати участь у будь-яких політичних акціях або використовувати своє посадове становище для передвиборчої агітації.
Жорсткими є й морально-етичні обов’язки митників. Посадові особи не мають права прямо чи опосередковано вимагати або отримувати подарунки, речі, валюту України, іноземну валюти у зв’язку з виконанням службових обов’язків як під час їх виконання, так і в позаслужбовий час. Якщо митник виявить у службовому приміщенні чи ненароком отримає подарунок в інший, незалежний від неї спосіб, то він повинен негайно повідомити про це своє керівництво або правоохоронні органи.
А ще морально недопустимо посадовій особі, вдягненій у формений одяг, купувати алкогольні напої та (або) вживати їх у публічних місцях. А також курити у місцях, спеціально не передбачених для цього.
У неробочий час посадова особа митної служби повинна «не зловживати своїми повноваженнями, не використовувати документи, які підтверджують її посаду та повноваження, з метою прийняття іншими особами сприятливих для неї рішень, вчинення дій чи бездіяльності», зазначено в наказі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
seal Показати IP 19 Листопада 2009 16:27
"Посадові особи не мають права прямо чи опосередковано вимагати або отримувати подарунки, речі, валюту України, іноземну валюти у зв’язку з виконанням службових обов’язків як під час їх виконання, так і в позаслужбовий час". А що до введення нових етнічних норм вони це робити мали право? Але ж робили, роблять і будуть робити.
Юка Показати IP 19 Листопада 2009 17:05
і як вони можуть страйкувати після того, як добре отримують "на лапу". це ж не водії тролейбусів, яким по пів року не виплачують заробітної плати
seal Показати IP 19 Листопада 2009 20:18
А ще дуже класна фраза про "ненароком "отримані подарунки та прямий заклик поділитися ними з керівництвом та правоохоронними органами. Це щоб "табличка ділення" виглядала узаконено й морально чи як?????? А страйкувати вони й так не будуть. А навіщо? Вони б ще й позаробочий час працювали б, якби можна було.
Таня Показати IP 20 Листопада 2009 18:04
А що до цього все це можна було??? По-моєму це всім відомі норми і правила, які прописані лише на папері і жодним чином не виконуються.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus