USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

На Азовському морі – масовий мор бичків

3 Серпня 2010 15:10
Жахлива спека, що змучила в Донбасі всіх, відбилася не тільки на самопочутті городян, але і на життєздатності риби в Азовському морі - через високу температуру знизився вміст кисню в морській воді й розпочався мор риби, особливо бичків.

Про це пише «Ловецтво України».

«Ми приїхали на море в Урзуф півтора тижні тому. Два дні море було відносно чисте, а потім на берег стало виносити мертвих бичків. І якби ж то тільки на березі, так цієї риби повно на поверхні води. Ось вже тиждень ми щоранку виходимо на пляж і займаємося прибиранням території від мертвої риби», - розповіла Уляна, студентка з Донецька.

Щоб мінімізувати втрату риби, екологічна інспекція дала «зелене світло» масовому вилову, тобто, офіційну заборону на вилов довелося тимчасово скасувати.
Риболови тільки за два дні виловили близько п'яти тонн бичка.
«Рибінспекція дозволила проводити меліоративний вилов бичка тільки рибодобувним підприємствам», - уточнила провідний іхтіолог рибінспекції маріупольської Світлана Чекменьова.


Експерти схвалюють такі заходи безпеки, але разом з тим бояться пожвавлення браконьєрів.
«Меліоративний лов - єдиний варіант уникнути масового замору риби. Але бичка будуть виловлювати не тільки рибодобувні підприємства, а й численні браконьєри. Вони щорічно чекають відмашки рибінспекції», - вважає маріупольський еколог Юліан Михайлов.

Маріупольські підприємства неохоче виходять у море на меліоративний вилов, тому що більшість того бичка, який потрапить у сітки, можна здати тільки на рибний порошок - а це копійки.
«Тому в основному на це діло йдуть браконьєри, які під виглядом свіжої риби продають напівмертвого або дохлого бичка», - попереджає еколог.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus