USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Найзаможніші люди України отримали матеріальну допомогу

8 Вересня 2010 11:37
Від матеріальної допомоги на оздоровлення при виході у планову відпустку відмовилися лише шість депутатів Верховної Ради. У їхньому числі немає Ріната Ахметова, Таріела Васадзе, Богдана Губського, Костянтина Жеваго, Олександра Фельдмана і багатьох інших представників різних політсил, яких вважають найбільш заможними людьми України.

Загалом, за даними «Дзеркала тижня», цього літа заяву на відпустку написав 441 депутат із 450. Із різних причин цього не стали робити дев'ять народних обранців: Олександр Буряк (БЮТ), Володимир Зубик (ПР), Ігор Калєтнік (КПУ), Григорій Ілляшов (ПР), Леся Оробець (НУ-НС), Дмитро Сандлер (ПР), Віталій Хомутинник (ПР), Микола Шершун (Блок Литвина) і Микола Янковський (ПР).
Як повідомила «Дзеркалу тижня» прес-секретар Володимира Литвина Ольга Чорна, із решти депутатів при виході у відпустку від матеріальної допомоги на оздоровлення, передбаченої законодавством, відмовилися лише шестеро. Це Василь Горбаль (ПР, губернатор Львівської області), Анатолій Гриценко (НУ-НС), спікер парламенту Володимир Литвин, Едуард Прутнік (ПР), Георгій Скудар (ПР) і Арсеній Яценюк (НУ-НС).
Розмір матеріальної допомоги на оздоровлення, передбаченої при виході у планову відпустку, дорівнює зарплаті депутата за один місяць - 15-18 тисяч гривень.
Нагадаємо, згідно з прийнятим у травні і оприлюдненим у ЗМІ кошторисом парламенту на 2010 рік, на статтю «депутатське оздоровлення» у бюджеті закладено 17 мільйонів 352 тисячі 665 гривень.

«Дзеркало тижня» ще 12 серпня звернулося із офіційним запитом до апарату Верховної Ради і регламентного комітету парламенту з проханням надати дані про депутатів, що відмовилися від матдопомоги, однак відповіді досі так і не отримало. Видання розцінює як спробу приховати дані про скнарство народних обранців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
SysR Показати IP 8 Вересня 2010 13:20
17 мільйонів податків чесних платників на оздоровлення отого цирку у ВР? Куди ідуть наші податкі... краще б лікарням ці гроші роздали.
Ласковая Показати IP 8 Вересня 2010 17:52
Кльово, а я на роботі 559 грн. відпускних отримала (працюю на 0,8 ставки)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus