USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Нині в Україні виживають 45% дітей, що народилися з низькою масою тіла

4 Серпня 2009 18:49
Причини дитячої смертності переважно формуються на етапах вагітності, пологів і післяпологового періоду. Про це 4 серпня повідомляють «Волинські Новини».
Як інформує сайт ICTV, 28% усіх новонароджених з’являються на світ зі слабким здоров’ям. Торік в Україні народилося півтори тисячі дітей вагою від півкілограма до 990 грамів. А повноцінний перінатальний центр є лише в НДІ педіатрії, акушерства та гінекології в Києві.
Навіть у столичних пологових будинках не вистачає ліків і спеціальної апаратури. Тож не дивно, що в Україні виживає лише 45% недоношених новонароджених, тоді як у Європі акушери рятують 70% таких малюків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 4 Серпня 2009 22:46
рятують не акушери,а лікарі-неонатологи.А яка кількість інвалідів серед врятованих глибоконедоношених дітей не хочеться писати? Унас на Україні показники малюкової смертності не вищі ніж на Заході іце не дивлячись на ті нелюдські умови в яких поставлені наші лікарі!
Александра Показати IP 9 Серпня 2009 02:03
При Советском Союзе я родила семимесячную дочь с весом 1,400. У нее две недели не раскрывались легкие. Ее выходили. Через месяц и десять дней мы ее забрали из роддома с весом 2,600. Так что надейтесь все будет хорошо.
Анонім Показати IP 14 Серпня 2009 15:59
Я совсем не понимаю - зачем выхаживать таких детей. 90% из них выростают глубокими инвалидами. Может и жестоко, но потом всю недолгую жизнь они мучаются сами, страдают и рядом находящиеся родственики и близкие. Многие из родителей, которые пытались сделать все, чтоб ребенок выжил, потом корят себя сами, за то, что они обрекли его на пожизненные муки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus