USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Передвиборча реклама обійшлась кандидатам майже у 3 мільярди

10 Лютого 2010 17:04
Під час президентської виборчої кампанії в Україні кандидати на пост глави держави витратили на рекламу та піар-послуги від 2 до 3 мільярдів гривень.
Про це на прес-конференції повідомили голови вітчизняного ринку реклами і піар, повідомляє агентство ЛІГАБізнесІнформ.
Зокрема, представник координаційної ради Асоціації зовнішньої реклами Артем Біденко зазначив, що всі офіційно зареєстровані кандидати на посаду президента у першому турі на пряму рекламу витратили близько 1,15 мільярда гривень і ще близько 700-750 мільйонів гривень – на непряму, немедійну рекламу.
У другому турі виборів, на думку Біденка, кожен з кандидатів витратив на рекламу близько 100 мільйонів гривень.
«В цілому на вибори пішло десь близько 1,9 мільярда гривень, максимум – до 2 мільярдів. Це вже з усіма гонорарами і послугами політтехнологів», – підкреслив він.
У свою чергу, голова Спілки рекламістів Євген Ромат вважає, що витрати на рекламну кампанію були ще вищими.
«Багато чого не враховується. Ми живемо в державі з досить непрозорою інформаційною галуззю – і джинса, і «сірий піар», і листівки, і плакати. Я думаю, що все ж таки ця цифра близько 2,5-3 мільярда гривень», – зазначив він.
Разом з тим, генеральний директор компанії стратегічних комунікацій Publicity Creating Валерій Курейко висловив думку, що з названої рекламістами суми, витраченої на рекламну кампанію, близько 30% коштів пішло на піар-послуги, – передає Економічна правда.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
kozak Oleg Показати IP 12 Лютого 2010 08:02
3 мільярди... І це при тому, що країна зараз в такій кризі, що їй при бездіяльності даній вибиратись 10-тями,бідність, безробіття. а вони викидають на вітер такі шалені гроші і ми ще їх вибираємо - ганьба.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus