USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

При переїзді номери міських телефонів не змінюватимуться

5 Жовтня 2010 18:06
В абонентів фіксованого зв'язку з'явиться можливість зберігати за собою стаціонарні номери при зміні оператора фіксованого зв'язку.
Про те, що зберігатися за абонентами при зміні оператора зв'язку будуть не тільки мобільні, але і фіксовані номери, повідомили в Державній адміністрації зв'язку, пише «ТСН».
«Переносність номерів на першому етапі буде впроваджена на мережах мобільного зв'язку, а в міру готовності і на мережах фіксованого зв'язку, – заявила перший заступник глави Адміністрації зв'язку Олена Довгаленко. – Держзв'язок обов'язково буде брати участь у розробці механізму реалізації законопроекту про переносність номерів операторами телекомунікацій».
Нагадаємо, право українців зберігати номер телефону при зміні мобільного оператора зв'язку цього року було закріплено законодавчо. Згідно із законом, оператори будуть зобов'язані за заявою абонентів надавати їм послугу «переносності абонентського номера».
Її суть полягає в тому, що при зміні оператора номер абонента зберігається за ним. У той же час у тексті законопроекту не уточнювалося, чи стосується можливість перенесення номерів тільки мобільних номерів, чи фіксованих також.
У законі прописано, що можливість переносності абонентських номерів повинна бути реалізована операторами за півроку, тобто вже до початку 2011 року. Але ймовірність того, що це буде зроблено, вкрай низька.
По-перше, лідери ринку не зацікавлені у впровадженні цієї послуги, оскільки їм доведеться вкладати власні кошти у створення можливості для відтоку абонентів до конкурентів.
По-друге, поки що не зрозуміло, яким чином переносність номерів буде реалізовано технічно. Своїх роз'яснень з цього приводу Національна комісія регулювання зв'язку операторам ще не надала.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus