USD 39.85 40.24
  • USD 39.85 40.24
  • EUR 40.00 40.20
  • PLN 9.95 10.20

Партіям дозволили виключати кандидатів у депутати після виборів

16 Лютого 2016 18:39
Закон 3700, який дозволить партійним лідерам виключати кандидатів у депутати з виборчих списків вже після виборів, прийняла в цілому Верховна Рада, - інформує Українська правда.

За це рішення проголосували 236 депутатів.

Цей документ подали лідери всіх фракцій коаліції, а також Олег Ляшко. Загалом до цього результативного голосування Гройсман ставив це питання на розгляд у тому чи іншому вигляді декілька десятків разів протягом кількох місяців, однак знайти достатню кількість голосів досі все не вдавалося.

Зі слів депутата від БПП Сергія Лещенко, основною причиною наполягання влади на цьому законі є бажання виключити з виборчого списку БПП Андрія Богдана – адвоката Геннадія Корбана. Наразі Богдан є черговим кандидатом на потрапляння до парламенту, що не дає жодному депутату покинути фракцію БПП, наприклад, для переходу в уряд.

Тепер цей закон дозволить Блоку Порошенка виключити Богдана зі списку.

Низка депутатів, зокрема – група "Єврооптимісти", виступали категорично проти прийняття цього закону, зауважуючи, що він принесе у політику диктатуру партійних лідерів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 16 Лютого 2016 23:30
пісєц ..... і це дермократія ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus