USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Рекламу вздовж доріг хочуть заборонити

9 Листопада 2010 13:55
Державна служба автомобільних доріг України розробила законопроект, який забороняє розміщення рекламоносіїв у межах смуги відведення автомобільних доріг загального користування.
Законопроект виноситься на публічне громадське обговорення, пише «Дзеркало тижня».
На думку шляховиків, значна кількість рекламоносіїв, розміщених у безпосередній близькості від дороги, погіршує видимість дорожніх знаків, негативно впливає на сприйняття водіями дорожньої ситуації та відволікає від керування транспортними засобами, створює передумови до виникнення дорожньо-транспортних пригод.
Законопроект розроблений з метою адаптації законодавства України до законодавства ЄС. На сьогоднішній день діє «Європейська угода про міжнародні автомагістралі від 15 листопада 1975 року», згідно з якою забороняється розміщення рекламних щитів з обох сторін автомобільних доріг міжнародного значення.
В «Укравтодорі» кажуть, що оскільки згадана Європейська угода є обов'язковою для України, то необхідно прийняти відповідну нормативно-правову базу для заборони розміщення рекламоносіїв на міжнародних автомобільних дорогах.
«Таким чином, прийняття законопроекту сприятиме встановленню безпечних, економічних та комфортних умов дорожнього руху і гармонізації національного і європейського законодавства», – впевнені розробники законопроекту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
маха Показати IP 9 Листопада 2010 14:02
давно треба було бігморди поприбирати з доріг. я "за"
Віктор Показати IP 9 Листопада 2010 14:18
А ще слід врахувати халтурність виконання рекламних щитів. Після хорошого вітру деякі, буває, падають, що може наробити великої біди
нарешті Показати IP 9 Листопада 2010 14:54
Нарешті . Давно пора. Ура.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus