USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Росія вимагає від України офіційної двомовності

7 Червня 2010 16:03
Програма з повернення російській мові статусу офіційної має бути вироблена Україною, оскільки в країні історично склалася двомовна культура.

Про це інформує ТСН із посиланням на заяву спеціального представника президента Росії з міжнародної культурної співпраці Михайла Швидкого.

Росіянин оприлюднив заяву в Ялті на засіданні міжнародного круглого столу «Україна і Росія: нова взаємодія», що проходить у рамках фестивалю «Велике російське слово».

Швидкой заявив, що українці, як нація, історично формувалися по-різному.

«Те, що відбувається у східних і південно-східних регіонах України і те, що відбувається в Західній Україні, не співпадає один з одним. Виникає дуже серйозна проблема формування української нації», - сказав він.

За словами Швидкого, Росії потрібна «сильна, процвітаюча, демократична і стабільна Україна, багатство якої, звичайно ж, у її двомовності».

«Двокультур’я – це потужна, єдина, дуже важлива основа для формування сильної Української держави», - підкреслив Швидкой.

Як відомо, Верховна рада має намір ухвалити законопроект, що надасть статус офіційних в Україні 13-ти мовам національних меншин, зокрема російській. Окрім того, раніше кримський парламент ухвалив постанову про використання російської мови, як регіональної.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 7 Червня 2010 18:09
Скільки буде існувати Україна - стільки Росія буде прагнути підім"яти її під себе...любими способами...Окупанти і загарбники - по-іншому їх не назвеш... Єдина надія на те, що коли врешті прийде до влади нова генерація - то просто напросто не дасть себе захомутати...Радує те, що до часу її приходу вже не довго залишилось чекати.
Місцевий Показати IP 7 Червня 2010 21:18
Хай танцює шабаш відьом, вже їм не довго залишилось... От тільки тепер доброго Віті Пасічника і мирного майдану не буде, на цей раз сядуть всі і з конфіскацією!!! А пару десятків ще й в гості до Кірпи відправляться.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus