USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Переговори між США та Росією щодо України відбудуться 10 січня, – ЗМІ

28 Грудня 2021 08:14
У Білому домі назвали дату переговорів між США та Росією, на яких розглянуть безпекову ситуацію довкола України та діяльність НАТО в Європі.

Про це повідомляє українська служба Голосу Америки із посиланням на посадовця Ради з національної безпеки США.

«Сполучені Штати очікують на участь з Росією в платформі Стратегічного діалогу з безпеки 10 січня. На додачу, наскільки ми розуміємо, РФ та НАТО мають намір провести зустріч Ради Росія – НАТО 12 січня, а засідання Постійної ради ОБСЄ заплановано на 13 число», – йдеться в повідомленні.

В адміністрації додали, що підхід президента Байдена стосовно України полягає в поєднанні стримування та дипломатії. «Як Альянс ми спільні щодо наслідків, з якими стикнеться Росія, якщо почне наступ на Україну. Але ми також єдині в нашій готовності брати участь у принциповій дипломатії з Росією», – підкреслили в Раді з нацбезпеки США.

Очікується, що на перемовинах представники США та Росії обговорять безпекову ситуацію довкола України та діяльність НАТО в Європі.

«Коли ми сядемо до переговорів, Росія може викласти на стіл свої занепокоєння, і ми також викладемо на стіл свої занепокоєння щодо діяльності Росії. Ми будемо дотримуватися принципу «нічого про наших союзників і партнерів без наших союзників і партнерів, включаючи Україну». Будуть сфери, де ми зможемо досягти прогресу, і сфери, в яких у нас будуть розбіжності. Ось у чому полягає дипломатія», – повідомили українській службі Голосу Америки.

Президент РФ Володимир Путін на пресконференції 23 грудня заявив про те, що на початку року можна очікувати переговорів з «американськими партнерами» з питань безпеки. За його словами, «представники від обох сторін призначені».

Раніше помічниця державного секретаря США Карен Донфрід анонсувала можливість проведення предметного діалогу з Росією наступного місяця. При цьому вона підкреслила, що США розглядають можливість проведення переговорів у трьох форматах: двостороннього діалогу зі стратегічної стабільності, Ради НАТО – Росія, а також ОБСЄ.

Державний секретар США Ентоні Блінкен уточнив, що Вашингтон не планує переговорів між лідерами США й РФ. За його словами, перед цим має бути досягнутий певний дипломатичний прогрес, а також деескалація з боку РФ та відведення російських військ від України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ВІРУС Показати IP 28 Грудня 2021 09:08
БУДУТЬ ВИРІШУВАТИ ХТО БУДЕ Ї...АТИ,А ХТО СВІЧКУ ТРИМАТИ.
Організатор застілля Показати IP 28 Грудня 2021 12:10
Принесуть торт у формі України і будуть ножичком чікати, попиваючи шампанське.
777 Показати IP 28 Грудня 2021 17:49
Ой.че это вы так засуетились? Вам же дебилам.Володя на пальцах все объяснил.переговариваться будете ночью с женой под одеялом.если успеете.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus