USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Щеплень стане менше

24 Вересня 2010 12:50
До кінця цього року буде введено новий календар щеплень – зараз він проходить реєстрацію в дозвільних органах.
Про це журналістам розповіла директор Центру імунологічних препаратів Міністерства охорони здоров'я Ганна Мойсеєва, інформує «Ура-Інформ».
У новому календарі кількість щеплень зменшиться за рахунок заміни моновакцин на комбіновані. Завдяки цьому, зокрема, не буде проводиться ревакцинація підлітків від паротиту та краснухи у віці 15 років.
«Ми відмовилися від неї тому, що вже виросли діти, які отримали дві дози вакцини трикомпонентної (кір, краснуха, паротит). Саме своєчасне введення сучасної комбінованої вакцини дозволило нам виключити ревакцинацію», – зазначила Моїсеєва.
Також, за її словами, до моменту затвердження нового календаря в Україні буде використовуватися 4 дози безклітинної протикоклюшної вакцини. Директор центру підкреслила, що перевага цього препарату в тому, що він не дає сильних поствакцинальних реакцій і важких ускладнень. Моїсеєва зазначила, що такою вакциною вже 15 років користуються в усьому світі, що дозволило знизити кількість ускладнень у новонароджених.
Ще однією перевагою цієї вакцини експерт назвала той факт, що її можна комбінувати з іншими, а значить дитина замість п'яти ін'єкцій буде отримувати одну.
Натомість в новому календарі буде передбачена додаткова вакцинація дітей у віці 6 років, яким з якихось причин раніше не робилося щеплення від гепатиту В.
«Ми дотримувалися досвіду Європейських країн, де діти перед школою роблять усі щеплення, які не зробили в перші роки життя», – сказала Моїсеєва.
Вона також зазначила, що вакцинація від сезонного грипу не стане обов'язковою і безкоштовною. За словами директора центру, на сьогодні у МОЗ немає необхідної для цього статистики. Крім того, Міністерство не має в своєму розпорядженні достатні кошти для введення цього щеплення як обов'язкової профілактики.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus