USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Школяр із Прикарпаття зауважив, що в алфавіті бюлетеня ЗНО відсутня «Й»

17 Лютого 2009 14:33
Школяр із Прикарпаття в інформаційно-реєстраційному бюлетені незалежного зовнішнього оцінювання-2009 не знайшов у алфавіті літеру «Й». Про це сьогодні написала місцева газета Галичина, – 17 лютого повідомляють «Волинські Новини».
Як інформує Коррреспондент, одинадцятикласник приніс у редакцію інформаційно-реєстраційний бюлетень, який заповнював, реєструючись для участі в незалежному зовнішньому оцінюванні.
Він був здивований, коли помітив, що в бланку цього документа немає літери «Й», тим більше, що кожен першокласник знає: її місце в українському алфавіті – між літерами «Ї» та «К».
Розпорядники та видавці інформаційного бюлетеня як зразок дають випускникам українських шкіл алфавіт, у якому лише 32 літери.
«І ці люди оцінюватимуть якість наших знань?», – резонно запитав випускник. ЗМІ зазначили, що інформаційно-реєстраційний бюлетень, зокрема, говорить:
«Увага! Цей бланк заповнюється тільки друкованими літерами (крім розділів IV, V, VI). Літери і цифри пишіть так: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0. А Б В Г Ґ Д Е Є Ж З И І Ї К Л М Н О П Р С Т У Ф Х Ц Ч Ш Щ Ь Ю Я».
Нагадаємо, 25 листопада минулого року Одеський окружний адміністративний суд призупинив підготовку до зовнішнього незалежного тестування на час розгляду позову учня 11-го класу середньої школи № 48 Одеси Олега Нічки.
На думку школяра, акти Міносвіти змушують його заздалегідь визначитися з дисциплінами, за яким необхідно пройти тестування, і порушують його права на отримання середньої освіти, оскільки тестування починається в травні, а це скорочує навчання в школі на 1 місяць.
Однак під кінець року Міносвіти назвало рішення Одеського окружного адмінсуду – незаконним і заявило, що 11-класника, який подав на Міністерство до суду, використовували з метою зірвати реформу освіти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 17 Лютого 2009 15:19
Прикольно.На.уй ЗНО.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus