USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Слухай українське: Київ зібрав меломанів

15 Липня 2015 22:30
Нам необхідно слухати наших, українських музикантів – талановитих, сильних, цікавих. Бо це – наше. Це – музика для своїх (с)

Саме «нашою музикою», «музикою для своїх» і можна охарактеризувати те, що відбулося минулими вихідними в Києві.

11 і 12 липня на столичному арт-заводі «Платформа» відгримів головний фестиваль цього літа «ATLAS WEEKEND». На нього з’їхалося близько 20 тисяч чоловік, причому іногородніх було понад півтори тисячі.

Вперше за всю історію проведення різних музичних фестивалів організатори зробили основний акцент на молодій українській музиці.

За два дні свої програми на головній сцені «ATLAS WEEKEND» представили Бумбокс, BAHROMA, O.Torvald, Pianoбой, Jamala, Sunsay, THE HARDKISS, Мачете / Токіо, The Maneken, Onuka, Вагоновожаті і Марія Чайковська.
«Мене неймовірно потішила велика кількість красивих людей, які зібралися на цьому заході, – розповіла головний редактор Інформаційного агентства Волинські Новини Альона Трохимчук, яка була присутня на фестивалі. – Стільки особливих і гарних особистостей на один квадратний метр доводиться бачити нечасто».

А ще Альона зізналася: «Мене неймовірно тішить, що особливу увагу сьогодні приділяють, власне, українській музиці. Ми маємо музичний шалений потенціал, утім часто не маємо можливості його реалізувати. Країна виховує талановитих музикантів, однак не дає змоги, щоб їх почули. Тому захід, який об’єднує тих, хто творить і тих, хто цінує – це особлива подія. Пам’ятаєте, як заговорили мережі після смерті Кузьми..? Ми мусимо слухати наших, українських музикантів - талановитих, сильних, цікавих. Бо це – наше. Це – музика для своїх, і невідомо, чи буде у нас нагода вже завтра почути того чи іншого артиста».

Підтримати українських колег на сцену піднялися литовський дует Beissoul & Einius і «Ассаи». Багато артистів виступали зі спеціальною програмою та прем’єрними піснями.

Чимало з них – співали і вночі. Так, у рамках заходу найінтелектуальніше радіо країни – «Безсонні ночі Аристократів» влаштувало вечірку. Саме тут саунд-продюсер і автор атмосферної музики Beissoul & Einius, учасник головної сцени фестивалю EINIUS презентував свій перший сольний альбом «808».

Цікаво, що формат фестивалю організатори придумали протягом декількох тижнів, а готувалися до нього – трохи більше місяця. Усі запрошені артисти відразу підтримали ініціативу київського клубу «ATLAS» і підтвердили свою участь.

До слова, сумарна кількість постів, які відвідувачі фестивалю присвятили «ATLAS WEEKEND» у своїх соціальних мережах, за суботу і неділю досягла позначки у 15 000 штук. Окремо шанувальники Інстаграму завантажили понад 5 000 фото з події.
Не обійшлося на заході без конкурсу. Так, на сцені «Rock The Nation Tullamore DEW» будь-хто з молодих гуртів міг заявити про себе. Щоб виступити безпосередньо під час дводенного «марафону» у Києві потрібно було лише попередньо зареєструватися і надіслати запис свого виступу на офіційну веб-сторінку проекту для голосування. Відбіркові концерти провели на основі цих інтернет-вподобань.

Зазначимо, що фінал конкурсу відбувся 11 липня в спеціальній зоні «ATLAS WEEKEND Rock The Nation Stage», де динамічний музичний настрій забезпечили групи-півфіналісти The Castle (Львів), Nuke (Одеса), Natolich (Дніпропетровськ), US (Київ) і Party Cry (Харків).

Суддями фіналу стали музичні критики і представники українського шоу-бізнесу: продюсер «Просто Раді.О» Андрій Шабанов, продюсер групи «Бумбокс» Олексій Согомонов, екс-продюсер «Океан Ельзи» Віталій Климов, музичний оглядач Cultprostir Ігор Панасів і радіоведучий Микита Добринін.

Переможцями стали кияни US. Вони отримали ротацію трьох своїх треків на «Просто Раді.О», а також можливість презентувати свій авторський альбом у прямому ефірі.

І найприємніше: організатори пообіцяли, що «ATLAS WEEKEND» стане щорічним.

Марічка Куліш
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
шкода Показати IP 16 Липня 2015 10:09
нема коментів... люди не цікавляться мистецтвом, цікавіше читати про політику, "розборки кланів" тощо і давати свої недолугі коментарі
шкода Показати IP 16 Липня 2015 10:10
а те, що народився новий, сподіваюсь щорічний фестиваль - всім по...
Був Показати IP 16 Липня 2015 12:34
Протягом двох днів зустрів там 11 чоловік з Луцька. І двох з Рівного. Радує - їм не пофіг.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus