USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Сто тисяч українців вишикувались у чергу за паспортами

29 Січня 2010 10:37
Українцям не видають закордонні паспорти та водійські права: закінчилися бланки. Через конфлікт з урядом консорціум ЄДАПС зупинив виготовлення документів.
Через зупинку виготовлення в Україні закордонних паспортів та водійських посвідчень у черзі за документами стоять уже близько 100 тисяч людей.
«Бланків дійсно немає через проблеми, пов\'язані з консорціумом ЄДАПС», - підтвердив заступник начальника Департаменту звуків із громадськістю МВС Геннадій Гребньов. У київському центрі видачі паспортів повідомили, що заявки на оформлення приймають, але не гарантують, що паспорти будуть готові в строк.
Заступник гендиректора ЄДАПСу Олександр Драніков зазначив, що консорціум відвантаження документів як і раніше не проводить.
«Заборгованість в 150 мільйонів гривень нам ніхто не погасив - заплатили лише 3,5 млн. З посвідченнями водіїв ситуація така сама. Ми не в змозі сплатити собівартість документів. Відвантаження документів почнеться тоді, коли буде погашена заборгованість або хоч би платитимуть частково», - заявив Драніков.
За його словами, за 20 днів «простою» в черзі на паспорти і права вже скупчилися близько 100 тисяч людей.
Натомість на поліграфічному комбінаті «Україна», який випускає документи разом з ЄДАПС, повідомили, що не займаються друком не через конфлікт, а через вибори: «Друкуємо зараз тільки бланки для голосування».
Нагадаємо, 4 січня консорціум ЄДАПС, виробник паспортів, водійських посвідчень та інших документів, заявив, що змушений зупинити роботу через те, що припинив отримувати кошти від уряду. Компанія звинуватила першого віце-прем\'єра Олександра Турчинова у розкраданні державних коштів.
У Кабінеті міністрів заяву ЄДАПС про призупинення роботи назвали провокацією і шантажем уряду.
13 січня керівник МВС Юрій Луценко заявив, що у міністерстві докладають зусиль, щоб позбавити компанію статусу монополіста на ринку виготовлення закордонних паспортів в Україні. За його словами, виготовляти ці документи вже зголосились декілька іноземних компаній, зокрема, з Німеччини, Ізраїлю та Італії, – повідомляє ТСН.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus