USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Суд дозволив Януковичу заперечувати Голодомор

9 Грудня 2010 08:10
Апеляційний суд Києва 8 грудня не задовольнив апеляцію на рішення Печерського райсуду щодо заперечення Віктором Януковичем Голодомору як геноциду українського народу.

Судові дебати обмежилися 2 хвилинами, - повідомила ТСН з посиланням на прес-службу ВО"Свобода".

Таким чином суд відмовив Володимиру Волосюку у задоволенні відповідної апеляційної скарги.

Нагадаємо, член Народного руху Володимир Волосюк подав до суду на президента Віктора Януковича через резонансну заяву глави держави про заперечення Голодомору як геноциду українського народу. Позивач попросив суд зобов'язати президента вибачитись публічно перед ним та українським народом.
У своїй позовній заяві Волосюк наголошував, що глава держави, заявивши 27 квітня у Страсбурзі про заперечення Голодомору як геноциду українського народу, зганьбив честь і гідність позивача і вчинив акт наруги над знищеними мільйонами людей.

"Під час засідання суд практично не давав можливості Володимиру Волосюку давати пояснення по справі, заявляти клопотання та аргументувати свою позицію, а судові дебати взагалі обмежив 2 хвилинами", - повідомляє "Свобода".
Лише після зауваження представника позивача, заступника голови ВО "Свобода" Андрія Мохника про те, що суд позбавив позивача та його представників права подавати клопотання, та після неодноразових наполягань Мохника, суд надав можливість Волосюку та його представникам зачитати свої клопотання, які "практично не задовольнив".
Як повідомляється, під час засідання судді з колегії, особливо головуюча суддя Зарічняк, постійно підганяли позивача та його представників, перебивали, суттєво обмежували виступи в часі.
"Спочатку Печерський районний суд міста Києва, грубо порушуючи статтю 169 ЦПК України, розглянув справу за відсутності позивача Володимира Волосюка. У свою чергу Апеляційний суд міста Києва не давав Волосюкові говорити, брутально перебиваючи його", - наголосила "Свобода".
Рішення про виправдання Януковича, колегія суддів ухвалювала в нарадчій кімнаті впродовж двох хвилин.
У "Свободі" зазначили, що те, що ухвалення рішення тривало менше 2-х хвилин означає, що судді "навіть не приховували, що рішення ухвалене і написане не в нарадчій кімнаті, а на вулиці Банковій".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Антиянек Показати IP 9 Грудня 2010 10:23
противні суддівські морди
Тата Показати IP 9 Грудня 2010 11:04
Всё правильно! Какой там голодомор, уже и в живых свидетелей то не осталось, а тем кому они рассказали про это страшное время - сомневаюсь, что кого-то это волнует без полит-интересов или денег. А то как евреи - везде и всюду пытаются свой геноцид пропихнуть и в тоже время все на них гонят! ) Потому что есть за что...
Ястребок Показати IP 9 Грудня 2010 12:06
Принятие решения НЕ продолжалось менее двух минут. "Свобода", как всегда, нагло врет... ах, прошу прощения - искажает действительность. Или сама всё видит в кривом зеркале. Судьи апелляционного суда, прежде чем принимать решение, изучают материалы дела. Если решение райсуда соответствует этим материалам, апелляционный оставляет его без изменений, никого больше не выслушивая - и такая практика применяется, конечно, не только к "Свободе". Плюс, к тому же, и так понятно, что голодомор не был геноцидом украинского народа, потому что его таковым отказалось признавать европейское и мировое сообщество. Так что обращайтесь в ООН, пановэ патриоты, а у нашего суда перестаньте отнимать время.
Ігор Показати IP 9 Грудня 2010 13:03
Ви погляньте,як тут повилазили нащадки недобитих енкаведистів!На "ВН" інтерв'ю з п.Гуртовим не читали?!
Ястребок до Ігор Показати IP 9 Грудня 2010 13:09
Читал. А вы мои комменты под этим интервью читали?
Ігор Показати IP 9 Грудня 2010 13:14
Читав.Висновок - з такою зневагою до народу,серед якого живеш,може ставитись тільки окупант!
Ястребок до Ігор Показати IP 9 Грудня 2010 13:24
При чем здесь презрение к народу, среди которого живу?
людина Показати IP 9 Грудня 2010 15:12
москаль ти, не інакше. і цим все сказано

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus