USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Свобода» і «Регіони» можуть домовитися?

3 Листопада 2010 10:35
Успіх ВО «Свобода» на місцевих виборах дає їй шанс увійти до наступного складу Верховної Ради.

Таку думку в інтерв'ю Deutsche Welle висловив німецький політолог Андреас Умланд, - пише "Українська правда" .

«Якщо довіряти екзит-полам, то поки в загальноукраїнському масштабі ВО «Свобода» набирає понад 5 відсотків», - сказав він.

«Проблема в тому, що ВО «Свобода» є не просто право-популістською, а правоекстремістською політичною силою. Вона входить до європейського альянсу правоекстремістських партій, разом з такими відомими представниками, як французький «Національний фронт» Жан-Марі ле Пена, Британська національна партія Ніка Ґриффіна, національний рух за нову Угорщину «Йоббік», - сказав Умланд.

Експерт вважає, що присутність ультра-націоналістів у Верховній Раді може зашкодити міжнародному іміджу України.

Він також вважає, що, попри полярність поглядів Партії регіонів і ВО «Свобода», у цих політичних рухів може бути навіть більше можливостей для діалогу, ніж здається на перший погляд.

«Багато спекуляцій зосереджені навколо того, що піднесення «Свободи» не обійшлося без таємної допомоги Партії регіонів. Передусім заради того, щоб досягти ще більшого розколу в «помаранчевому» таборі», - сказав політолог.

На його думку, причин для посилення популярності ультра-націоналістів в Україні є кілька.

«Це має стосунок до світової економічної кризи, яка сильно зачепила Україну. Свою роль відіграли й конфлікти, а потім і розпад «помаранчевого» табору. Водночас упродовж минулих місяців лідери «Свободи» активно з'являлися в ЗМІ», - сказав експерт.

Умланд переконаний, що часта присутність активних діячів «Свободи» в дискусіях на центральних каналах телебачення зробила значний внесок в успіх партії на виборах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Уважний Показати IP 3 Листопада 2010 11:03
Добре, шо хоч БЮТівці все просирають. Просрали місцеві вибори, просруть і парламенські. Побачимо скільки біло-сердечних "тушок" нарахують цього разу на Волині
Леся Показати IP 3 Листопада 2010 11:39
Менше ніж ти сподіваєшся... Подивишся на всякі Європейські партії, фронтовиків, п.п.-ЄЦи і т.п.
Helge Показати IP 3 Листопада 2010 11:46
Анализируя работу и информационный фон, создаваемый "Свободой" во время любой выборной кампании в Украине, становиться отчетливо видна синхронность, с которой они работают вместе с, например, коммунистами или откровенными анти-украинскими силами. Вообще, складывается такое ощущение, что вся работа "Свободы" направлена ЛИШЬ на создания определенных информационно-медийных поводов, которые потом смакуются на ТРК "Украина" и "Первом Канале", с целью консолидировать т.н. "региональный" электорат. Ну, а если задуматься о том, СКОЛЬКО стоит, например поза-прошлогодняя рекламная компания Тягнибока по обклейке всей Украины его биг-бордами, не удивлюсь, если однажды окажется (с), что он не только кавалер российского "Ордена Мужества", но и подполковник ФСБ)))
Віталій до Helge Показати IP 3 Листопада 2010 15:22
Регіони та Свобода зовсім різні за своєю суттю політичні сили, там дуже багато молоді, яка ніколи не піде тушками до ПРдунів. Тому досить писати всяку хрень.
VSC до Helge Показати IP 9 Листопада 2010 13:03
Ой, кто-то еще здравые мысли высказывает. +100
Лучанин Показати IP 3 Листопада 2010 15:56
Свобода не продається! Свобода дістається у боротьбі! Так, що регіанали, не думайте, що свобода об"єднається з вами! Нічого спільного у цих партій немає!
Клим Савур Показати IP 4 Листопада 2010 06:38
СЛАВА УКРАЇНІ !Друзі, прoчитавши, цю "писанину", ми ще більше пoвинні oсмислити і зрoзуміти, щo для теперішньoї прoдажнoї антиукраїнськoї влади, патріoти, в oсoбі "Свoбoди", є як "кістка в гoрлі", а тoму і тиражують такі пасквілі, як ця стаття...
злюка Показати IP 4 Листопада 2010 09:55
ще більшого маразму не чула: піднесення «Свободи» не обійшлося без таємної допомоги Партії регіонів. качаюся під столом зо сміху)))))))))))))) ото дають жару мабуть куповані тими ж регіоналами «експерти». після цих виборів я маю сміливість думати, що україна колись стане українською!
Націоналіст Показати IP 4 Листопада 2010 10:00
Справжні націоналісти зосередилися в партії "За Україну". А Свобода - це лише шум і тріскотня. Все що зробив патріотичного у Луцьку Шиба вони приписали собі. Шиба в партії "За Україну" пройшов до міської ради.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus