USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Священики платитимуть податки

9 Грудня 2010 12:58
Під дію новоприйнятого Податкового кодексу потрапили і священнослужителі.
Місіонер або священик, що здійснює незалежну професійну діяльність, зобов'язаний стати на облік в органах державної податкової служби і платити податок у розмірі 15 або 17% – залежно від розміру доходу, каже адвокат Клим Братковський. Про це пише «ТСН».
Правда, наголошує він, оподатковуваним доходом у священнослужителя вважатиметься прибуток – різниця між доходом і документально підтвердженими витратами, якщо він реєструватиметься в податковій як особа, що здійснює незалежну професійну діяльність.
Таким чином, податок належить платити з отриманих пожертвувань від громадян за хрещення, похоронну відправу, освячення житла або автотранспорту і тому подібне.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Exaboto Показати IP 9 Грудня 2010 14:59
оце правильно, тільки розмір податку треба збільшити. Здійснюючи належний контроль за збором податків в цій гнилій структурі Україна може добряче підзаробити.
НЕБАЙДУЖА Показати IP 9 Грудня 2010 18:35
їду якось маршруткою. заходить священник. сідає. а водій до нього: платіть за проїзд. а той відповідає: не буду. маю право не платити. Водій двалі не вгаває. Тоді піп встав і на всю маршрутку: подайте, хто скільки може,на церкву!" їЙ, БО!!! ВСІ ТАК І ПИРСНУЛИ ЗІ СМІХУ! я теж ЗА ТЕ, ЩОБ ПЛАТИЛИ! ВОНИ ТАКІ Ж Я К МИ!!!
Anti-Mafia Показати IP 9 Грудня 2010 19:20
За даними "компетентних" джерел найбільше відмивання коштів в Україні здійснюється через релігійні структури. Кесарю - кесарьове, але через церкву вигідніше...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus