USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Табачник хоче переписати історію

12 Квітня 2010 11:07
Міністр освіти і науки Дмитро Табачник виступає за зміну концепції історичної освіти.

"Що стосується змісту підручників, я думаю, що підручники з історії обов`язково мають також спиратися на нову концепцію", - сказав міністр.

Зі слів Табачника, у підручниках історії має бути відображено всі події, що відбувалися на території сучасної України, передає INTV.

Крім того, на його думку, необхідно відмовитися від етнічного підходу, перебільшення ролі держави і мілітаристських аспектів викладання історії.

"І третє - я теж із цим погоджуюся - вчені пропонують побудувати викладання історії на принципі антропоцентризму. Тобто в центрі людини, а не держави", - сказав міністр.

Табачник вважає, що, керуючись такими підходами, можна буде деполітизувати підручники з історії, зробити їх об`єктивними і гуманними.

Також, на його думку, необхідно виходити з того, що любов до України не має передбачати упередженість до інших країн, наприклад, до Польщі або Росії.

При цьому Табачник відкинув звинувачення в тому, що має намір повернути радянську історичну концепцію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
володимирянин Показати IP 12 Квітня 2010 13:38
Тільки пан Міністр забув додати, що цю концепцію розробила робоча група при Українському інституті національної пам'яті під керівництвом пані Наталі Яковенко. А тепер цей Інститут, мабуть у подяку, хочуть закрити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus