USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

ЦВК не може порахувати виборців, які голосували вдома

30 Січня 2010 16:36
Визначити кількість виборців, що насправді проголосували вдома під час першого туру президентських виборів, Центральна виборча комісія не в змозі, оскільки чинний закон не передбачає фіксації цього показника у протоколах дільничних та окружних комісій.
Про це «Дзеркалу тижня» заявив заступник голови ЦВК Андрій Магера.
«На відміну від закону про вибори народних депутатів, у цьому законі не передбачено окремої графи в протоколі (як дільничної, так і окружної комісії), де б йшлося про кількість виборців, які проголосували вдома, – пояснив заступник голови ЦВК Андрій Магера. – Зараз ця кількість просто схована».
Окрім цього, Андрій Магера зазначив, що зміни до закону про вибори президента, що припускають скасування обов\'язкового кворуму у дві третини голосів для ухвалення рішень дільничними і окружними комісіями призведе до того, що на деяких ділянках може з’явитися по дві комісії.
На думку експерта, законопроект, прийнятий за основу 28 січня, потребує подальшого ретельного доопрацювання.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus