USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Луцьк відправився в Маріуполь

18 Листопада 2014 08:51
17 листопада волонтери з Луцька привезли медикаменти для міського госпіталю лікарні швидкої медичної допомоги і міськлікарні №4 міста Маріуполь. Підтримку надав храм Святого Миколая, а також волонтери з Польщі.

Як повідомив інформаційному ресурсу 0629 протоєрей храму Святого Миколая міста Луцька Микола Лазука, йому надійшов дзвінок з маріупольської лікарні з проханням про надання допомоги і люди з церкви почали збирати речі і постільну білизну.



Потім вирушили за медикаментами в Польщу до знайомих волонтерів, які проявили ініціативу у допомозі. Для лікарень передали знеболюючі таблетки, антибіотики, бинти, шприци, рукавички, перев'язувальний матеріал, операційну білизну та багато іншого.

"У нас є одна мета - щоб усі були живі, здорові і благополучно повернулися додому", - заявив Микола Лазука.

Також щодо незамінної допомоги висловився і головний лікар ЛШМД Сергій Орлеанський: "Бюджет теж виділяє гроші, але допомога волонтерів із Західної України, а це допомога і в фахівцях, і в антибіотиках, і в усі витратних матеріалах, - неоціненна."

Також підтримку нашим співгромадянам на Сході надали громадська організація "Волонтери України" і лікар луцької обласної лікарні Олег Савчук.

Зауважимо, це вже не перша допомога із Західної України. Раніше маріупольським лікарням допомагали Івано-Франківськ та Житомир.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus