USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

У державних органах програмне забезпечення на 70% – піратське

2 Лютого 2011 09:45
На сьогодні державні органи в Україні використовують понад 70% неліцензійного програмного забезпечення.
Про це повідомив директор по роботі з державними органами «Майкрософт Україна» Владислав Радиш, інформує ЗІК.
За його словами, в Україні діє державна служба з питань захисту інтелектуальної власності, яка перебуває у відомстві Міністерства освіти і науки, яка веде реєстр неліцензійного програмного забезпечення.
«По деяких продуктах «Майкрософт» у нас в державі використовується понад 70% неліцензійного програмного забезпечення. Ми дуже наполегливо працюємо з державою, щоб вирішити це питання належним чином. За останній рік ми потрохи зрушили в цьому напрямку, але сказати, що це питання буде вирішено найближчим часом, зараз не можемо», – наголосив Радиш.
Він пояснив, що існує така практика, як «натуральна легалізація», яка здійснюється за рахунок того, що стара техніка замінюється новою, яка вже йде зі встановленим ліцензійним програмним забезпеченням.
«Тому цей показник з року в рік знижується, але він дійсно дуже високий, і Україна посідає одне з перших міст у світі щодо піратства у державній сфері», – розповів Владислав Радиш.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
пірат Показати IP 2 Лютого 2011 15:45
Яка до біса легалізація, коли половина бюджетників немає за що оновити парк ПК? Про яке ще ліцензійне ПЗ говорити?
Білл Гейтс Показати IP 3 Лютого 2011 04:56
Ну ви ж пане не вважаєте, що парк ПК треба оновлювати, викрадаючи копм*ютери? То чого з ПЗ має бути не так само? Те що крадіжки ПЗ, хоч як це називати сприймаються в нас як норма - це вкрай ганебне явище для нас. Я не можу купити собі Порш, але ж від цього не крастиму його і не проклинатиму фірму виробника за це.
Торвальдс Показати IP 3 Лютого 2011 10:47
Це ганебно для Майкрософта, пане Гейтс. Не крадуть Порш, тому що - якби Майкрософт випускала автомобілі: Сидіння були б такі, що всі пасажири повинні були б мати однакові дупи; Усім би довелося перейти на бензин марки Microsoft; Уряду довелося б переробити всі дороги під машини Microsoft, які в принципі могли б їздити за старими дорогами, але дуже повільно; Замість датчиків бензину, олії, оборотів, температури і т.д. була б одна сигнальна лампочка "Загальна помилка автомобіля" (General Car Fault); Фірма Apple зробила б автомобіль вдвічі дешевше і в 5 разів швидше, але він зміг би їздити тільки по 5% доріг; Власників машин Microsoft постійно усілякими способами підштовхували б до придбання більш нової моделі; Машина призначена тільки для одного пасажира. Якщо ж ви захочете придбати Авто95 або АвтоNT, то вам доведеться купити додатково 10 сидінь і новий двигун; Машина буде постійно глухнути без жодних причин, і її доведеться постійно заводити наново. Як не дивно, через деякий час ви будете сприймати це як норму; Після кожного оновлення розмітки на дорогах вам доведеться купувати нову машину; Люди будуть постійно чекати нових удосконалень в автомобілях Microsoft і захоплюватися ними, забувши, що ці "удосконалення" вже давним-давно використовуються в автомобілях інших фірм, таких як Amiga і т.д.
Горко Показати IP 3 Лютого 2011 15:43
до дупи дрібнософт, всі на лінукс!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus