USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Імпортозаміщення провалилося: російських виробників попереджають про небезпечність вітчизняного програмного забезпечення

29 Квітня 2022 12:08
Федеральна служба з технічного експортного контролю країни-окупанта проінформувала підприємства оборонно-промислового комплексу про небезпеку використання антивірусних програм, розроблених у РФ.

Про це повідомляють в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

Аналіз загроз безпеки інформації вказує, що «закордонні хакерські угруповання під час реалізації комп’ютерних атак на інформаційну структуру РФ активно експлуатують вразливості програмного забезпечення».

Головна небезпека пов’язана з використанням у державних органах програмних продуктів російського «імпортозаміщення». Передусім це антивірусні програми Касперського: Kaspersky Anti-Virus, Kaspersky Internet Security, Kaspersky Total Security та інші.

Виявилося, що використання цих програм призводить до перехоплення управління комп’ютером, витоку інформації, можливості встановлення та виконання стороннього програмного коду тощо. Рівень небезпеки, пов’язаний з їх використанням, оцінюють від середнього до критичного.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus