USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Генпрокуратурі Ющенка «відмили», а Тимошенко – «труситимуть»

24 Січня 2009 19:10
Генеральна прокуратура перевірить інформацію про те, що прем’єр Юлія Тимошенко нібито лобіює інтереси певної компанії з експорту газу, на вимогу Секретаріату Президента. Про це заявив Генпрокурор Олександр Медведько, – інформують «Волинські Новини».
«Днями ми отримали лист із Секретаріату Президента про те, що, можливо, Тимошенко лобіює інтереси певних підприємств у цьому контексті. Найближчим часом ми обов’язково перевіримо інформацію, викладену в ньому», – цитує Медведька «Українська правда».
Як відомо, раніше депутат-регіонал Юрій Бойко звинуватив Тимошенко у лобіюванні компанії з експорту газу FKRtt Universal Swissland, діяльність якої нібито відновлено Ігорем Бакаєм та Віктором Медведчуком.
Між тим, Медведько на запитання щодо звинувачень на адресу президента Віктора Ющенка та його оточення щодо нібито причетності до газового бізнесу, сказав: «Це ж не перша така заява, і ми перевіряли інформацію і раніше, і тепер».
«Тетяна Всеволодівна Корнякова доповіла, що перевірку здійснено, зв’язку Віктора Андрійовича особисто або членів його сім’ї з газовими оборудками не встановлено. Ми можемо твердо сказати, що цього немає», – заявив Генпрокурор.
На запитання, чи можна сказати це ж щодо оточення Президента, Медведько відповів: «Перевірка з інших питань триває».
Він також зазначив, що питання «РосУкрЕнерго» є «серед інших, що становлять зміст нашої перевірки».

На запитання щодо розслідування з приводу компанії «Петрогаз», яку підозрювали у причетності до схем «РосУкрЕнерго» і зв’язку з братом президента Петром Ющенком, Генпрокурор відповів: «Це питання вивчалося, перевірка проводилася, але рішення в порядку статті 97 КПК (приводи і підстави для порушення кримінальної справи) не приймалося. Ми просто інформували керівництво держави про те, що перевірку проведено. Ніяких таких матеріалів щодо «Петрогазу» в нас немає».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus