USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У керівників СБУ і Генпрокуратури України – алібі, щоб жити бездіяльно

21 Січня 2009 19:36
Президент України Віктор Ющенко обурений бездіяльністю Генеральної прокуратури та Служби безпеки України у сфері боротьби з корупцією. Про це він сказав на зустрічі зі співголовами Міжвідомчої робочої групи з питань протидії корупції генеральним прокурором Олександром Медведьком та т.в.о. голови СБУ Валентином Наливайченком, – інформують 21 січня «Волинські Новини».
Як передає УНІАН, Віктор Ющенко відмовився заслухувати їхній звіт про виконану роботу. Він звинуватив керівників комісії у нездатності боротися з корупцією.
Президент зазначив, що у звіті, який йому надали для ознайомлення перед зустріччю, міститься лише ілюзія боротьби з корупцією, і це його не влаштовує. Віктор Ющенко обурений тим, що минулого року жоден корупціонер у правоохоронних органах, а особливо у судах, не був засуджений.
«Ціла правоохоронна армія за рік спромоглась виграти лише три справи», –  сказав Президент, зауваживши, що мова йшла лише про притягнення до адміністративної відповідальності.
«Ви не можете рухати ці справи, ви не є загрозою для корупціонерів, над вами партійні зонтики, політичні парасольки, і ви думаєте, що у вас алібі, щоб жити бездіяльно», – підкреслив Віктор Ющенко.
Він зауважив, що сьогодні прокуратура та СБУ не змогли навести порядок у сфері земельних відносин, не сприяли виявленню корупції в судах, інших контролюючих органах, не виявляли ініціативи щодо внесення змін до законодавства по боротьбі з корупцією.
За словами Віктор Ющенко, він розуміє, що поки «БЮТом і іншими так званими демократичними силами буде блокуватися парламент по судовій реформі, її не буде».
«Але я не бачив і вашої завзятості», – підкреслив Президент, зауваживши, що і Генеральний прокурор, і в.о. голови СБУ мали у парламенті переконливо доводити необхідність втілення судової реформи.
Віктор Ющенко наголосив, що взагалі не бачить жодного позитивного результату роботи Міжвідомчої комісії з питань протидії корупції, тому співголови комісії звітуватимуть не сьогодні, а у лютому на загальнонаціональній нараді із питань протидії корупції. Віктор Ющенко вважає за доцільне заслухати на цій нараді також керівників обласних прокуратур, МВС, СБУ тощо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus