USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У список Forbes потрапили чотири українські мільярдери

12 Березня 2009 15:26
Впливовий американський журнал Forbes вкотре опублікував список найбагатших людей планети. Видання включило у клуб мільярдерів чотирьох представників України, – 12 березня інформують «Волинські Новини».
Як пише Кореспондент.net, найбагатшим серед українців у минулому році, за версією Forbes, став бізнесмен і меценат Віктор Пінчук (№ 246), випередивши Ріната Ахметова, котрий був першим за підсумками 2007 року.
Статок Пінчука видання оцінило у 2,6 мільярда доларів. Forbes зазначає, що в минулому році бізнесмен продав за 2,2 мільярда доларів «Укрсоцбанк» італійському UniCredit Group.
Виручені кошти, пише журнал, власник компанії «Інтерпайп» в основному витратив на нерухомість. Зокрема, мова йде про віллу Costa Smeralda на Сардинії, а також про будинок у Лондоні (160 мільйонів доларів). Крім того, Пінчук поповнив новими експонатами свою арт-колекцію, а також організував концерт Пола Маккартні в Києві (500 тисяч доларів).
Другим представником України став бізнесмен із Донецька, голова корпорації СКМ, президент футбольного клубу «Шахтар» Рінат Ахметов (№ 397), статок якого Forbes оцінив у 1,8 мільярда доларів.
Видання зазначає, що металургійна компанія «Метінвест», яку контролює Ахметов, знизила обсяги виробництва на 50%. Незважаючи на це, бізнесмен планує придбати американську вугільну компанію United Coal, за чутками, за 2,5 мільярда доларів.
Енергетична структура ДПЕК намагається купити компанію вартістю від 50 до 500 мільйонів доларів у вугільній та енергетичній галузях Росії, України і Східної Європи.
Бізнесмен Ігор Коломойський зайняв 601 місце у списку найбагатших людей планети. Статок дніпропетровського бізнесмена оглядачі видання оцінили у 1,2 мільярда доларів.
Forbes наголошує, що через кризу на 75% впала вартість ПриватБанку, який контролює Коломойський і його партнер Геннадій Боголюбов.
Крім того, журнал повідомив, що Коломойський досяг угоди з Прем’єр-міністром України Юлією Тимошенко, згідно з якою екс-менеджера компанії «Укрнафта» (контролює Коломойський) Валентина Франчука призначили на посаду заступника голови правління «Нафтогаз України». У свою чергу Тимошенко отримає підтримку з боку каналу 1+1.
Бізнес-партнер Коломойського Геннадій Боголюбов із 1,1 мільярда доларів займає 647 позицію в списку. Минулої осені його компанія Palmary Enterprises встановила контроль над австралійським виробником марганцевих руд Consolidated Minerals.
Щоправда, статки цих людей за рік помітно «схудли». У Віктора Пінчука 2,6 мільярда стало з 5 мільярдів. У Рината Ахметова від торішніх 7,3 мільярда залишилося 1,8, у Ігоря Коломойського від 4,2 – 1,2, у Геннадія Боголюбова від 4,0 – 1,1 мільярда доларів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 12 Березня 2009 17:28
люди добрі... шо ж то робиться... бідують... мо скинемось по пару гривеньок... допоможем "нуждающімсі"... а?!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus