USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 10.00

У вишах зменшать кількість відмінників

21 Березня 2009 10:40
Виші, в яких кількість студентів, що одержують стипендію, перевищує 70% загальної кількості бюджетників, чекають серйозні перевірки. Міністерство освіти запідозрило їх в корупції. Про це 21 березня повідомляють «Волинські Новини».
«Ми перевіримо ВНЗ з найбільшою кількістю стипендіатів. Адже якщо в університеті більше 90% студентів отримують стипендію, виникають підозри в корупції під час сесії. Ми проведемо свою контрольну роботу у ВНЗ і після цього порівняємо оцінки», – говорить директор департаменту вищої освіти Ярослав Болюбаш. Таким нехитрим способом чиновники зможуть заощадити гроші, які йдуть на виплати студентам.
Поки що в необхідний ліміт – 70% стипендіатів – вписалися лише 32 ВНЗ з 137-ми, – говорять в міністерстві. Очолює список Азовський регіональний інститут управління Запорізького національного технічного університету. Тут 57 «бюджетників», і всі вони отримують стипендію. На другому місці – Славутичський навчальний центр Чернігівського державного інституту економіки і управління (з 43 студентів стипендію отримують 41), «бронзовий призер» –  Кримський інститут Київського національного економічного університету (з 424 студентів 390 – стипендіати).
Андрій Черних, координатор громадської ініціативи «Студентський захист», підозрює, що перевірки Міністерства освіти викликані скороченням фінансування ВНЗ, і все це призведе до того, що студентам штучно занижуватимуть оцінки.
«ВНЗ не хочуть зайвих перевірок. Їм простіше занизити нам оцінки, ніж терпіти міністерські комісії», – говорить студентка Катерина Смалько. «У нас вже почалися перевірки. Їх проводять на тих предметах, які ми здаватимемо на літній сесії. Нам говорять, що на іспиті ми не зможемо отримати оцінку вище, ніж отримали на такій перевірці», – розповів студент з Луганська Анатолій. Про заниження балів неофіційно говорять і викладачі.
«Цього року нам сказали, що кількість стипендіатів треба скоротити через недофінансування», – відзначив викладач Херсонського національного технічного університету. «Про це знають і самі студенти. Тому вони прискіпуються до кожної виставленої оцінки».
Як інформує Освітній портал, керівництво ВНЗ інформацію заперечує. «У нас всі викладачі ставлять оцінки чесно. Тому перевірки нас не хвилюють», – сказав ректор університету Юрій Бардачев.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
AntiNazi Показати IP 22 Березня 2009 09:35
Ну да, вони ж не припускають, шо студенти можуть бути такими розумними (розумнішими за них), і справді вчитися на стипендію... А студенти теж - їх пресують, перевіряють необґрунтовано - а вони мовчать... Треба відстоювати свої права!!!
Анонім Показати IP 22 Березня 2009 11:19
Про мотивацію Міносвіти - див. у статті Вакарчука тут: http://www.pravda.com.ua/news/2009/2/27/90441.htm Я стверджую, що рівень знань у більшості наших студентів на порядок нижчий від отриманих оцінок
Анонім Показати IP 22 Березня 2009 13:37
Найшли головних корупціонерів України - студенти!!! :)))))
Анонім Показати IP 23 Березня 2009 10:00
Уроды!!! В нашей группе девчонки землю грызли, чтобы стипендию получать, я сама только ради повышенной степухи и зубрила

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus