USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Україна 85-та за привабливістю для туристів

9 Березня 2011 12:29
У міжнародному туристичному рейтингу Україна опустилася з 77-го на 85-те місце і розташувалася між Намібією і Гватемалою.
Складає рейтинг конкурентоспроможності туристичного ринку організація «Всесвітній економічний форум», – пише Економічна правда.
У цьому році оцінювалися 139 країн.
У європейському регіоні Україна випередила тільки Вірменію, Боснію і Герцеговину та Молдову.
«Враховуючи їх слабкий розвиток, ці країни потребують значних інвестицій для модернізації інфраструктури, необхідної для підтримки сфери туризму і подорожей», - зазначають укладачі рейтингу.
Законодавство, що регулює туристичну галузь, не дало Україні піднятися вище 64-го місця в цій позиції. Ще гірше йдуть справи з безпекою – 82-ге місце.
Міжнародні експерти розвіяли ілюзії і з приводу багатого людського, культурного і природного потенціалу нашої країни. За цим показником Україна 118-та.
Автори рейтингу виставили Україні дещо вищий бал за таким показником як «здоров'я та гігієна» – 17-те місце і «доступність ринків» – 20-те.
При цьому справи на митниці залишають бажати кращого. Україна потрапила в другу сотню як за ефективністю роботи митниці, так і за прозорістю діяльності прикордонників.
«Незважаючи на те, що європейський регіон в цілому відкритий для торгівлі і переміщення людей, деякі країни відстають», – наголошується в рейтингу.
Серед таких відсталих згадані Боснія і Герцеговина та Україна.
Росія займає в рейтингу 59-те місце, Грузія - 73-тє, а трійку лідерів склали Швейцарія, Німеччина і Франція.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
VSC Показати IP 9 Березня 2011 18:33
"...а трійку лідерів склали Швейцарія, Німеччина і Франція..." - ага, видать составители рейтинга не пытались получать визу в консульствах этих стран.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus