USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Україна має намір встановити прилеглу морську зону

30 Липня 2009 19:36
Кабінет Міністрів подав до парламенту законопроект «Про прилеглу зону України», сподіваючись, що з його прийняттям підвищиться авторитет України як морської держави, яка неухильно дотримується Конвенції ООН із морського права, – повідомляють «Волинські Новини».
Згідно із проектом, прилегла зона – це морська смуга за межами територіального моря України, яка прилягає до нього і зовнішня межа якої міститься на відстані 24 морських миль від тих же вихідних ліній, що і територіальне море України.
Зазначимо, що прилегла зона не є ні зоною суверенітету, ні зоною юрисдикції. Ця зона є тією ділянкою морського простору, де прибережна держава може здійснювати обмежений контроль для запобігання порушень або для покарання за порушення певних правил (митного, фіскального, імміграційного і санітарного), а також мати права та обов’язки щодо затонулих археологічних та історичних об’єктів.
Проект передбачає, що дослідження археологічних та історичних об’єктів культурної спадщини в прилеглій зоні проводяться лише з дозволу центрального органу виконавчої влади у сфері охорони культурної спадщини у порядку, встановленому законодавством, – пише Корреспондент.  
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 30 Липня 2009 20:21
як морську державу, україну поставила раком румунія ,тепер вона так і залишиться позувати, доки її не вирівняє Россія,

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus