USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Україна стає одним із найбільших експортерів меду

13 Серпня 2009 15:15
Зростання світових цін на мед надає Україні шанс закріпити позиції на європейському ринку цієї продукції. Так вважають експерти асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ), – повідомляють «Волинські Новини».
«В асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» розглядають цю тенденцію (зростання світових цін на мед) як шанс для України не лише зміцнити свої позиції на європейському ринку меду, але й істотно поліпшити їх», – йдеться у прес-релізі асоціації.
Як зазначено у повідомленні, протягом останнього часу світові ціни на мед після тимчасової стагнації почали зростати через його недовиробництво у деяких основних країнах-експортерах, особливо в Канаді та Аргентині. Мед, як відомо, один із небагатьох продуктів тваринного походження, який відповідає стандартам ЄС, і Україна має право експортувати його в Європу. Як пише Корреспондент, у повідомленні зазначено, що у 2008 році Україна експортувала 3264 тонни меду на загальну суму $8,3 мільйона, що у грошовому еквіваленті на 47% більше, порівняно із 2007 роком.
У 2008 році 83% експорту меду з України припадало на країни Європи, зокрема, на Польщу та Німеччину більше 50%. Іншими великими ринками збуту були Люксембург (14%) і Росія (9,5%).
Президент УКАБ Алекс Ліссітса вважає, що одна з основних перешкод на шляху до збільшення експорту меду в Європу з України є розрізненість українських виробників меду та медової продукції, що часто заважає контролю якості продукції. За його словами, укрупнення господарств і об’єднання їх у кооперативи дозволило б скоординувати роботу з експорту меду з України вже протягом найближчого часу.
Довідково:
Асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» – неурядова бізнес-асоціація. Основним своїм завданням УКАБ вважає презентування інтересів і відстоювання ролі приватного бізнесу агропромислового комплексу під час розробки та впровадження аграрної політики України.
Нагадаємо, Україна посідає четверте місце у світі з виробництва меду, після Китаю, США та Аргентини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus