USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Українські студенти самі обиратимуть, які гуманітарні дисципліни вивчати

12 Липня 2009 11:00
Міністр освіти і науки України Іван Вакарчук підписав наказ про організацію вивчення гуманітарних дисциплін за вільним вибором студента. Про це 11 липня повідомляють «Волинські Новини».
Українська мова, історія України, історія української культури, іноземна мова та філософія – обов’язкові, решта дисциплін з гуманітарного циклу – на вибір.
Міністр освіти і науки Іван Вакарчук своїм підписом дав життя ще одній освітній реформі. Тепер студенти зможуть вибирати світоглядні дисципліни до душі з цілого переліку, який формуватиме їхній університет. Єдина умова – у групі з вивчення дисципліни на вибір має бути щонайменше 25 студентів. «Вільна траєкторія» студента традиційна у найкращих світових університетах. В Україні підписанню наказу передувало засідання колегії та широке громадське обговорення питань гуманітарної підготовки у вищій школі, – пише Освітній портал.   
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus