USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Українські вчені зараз воліють працювати на батьківщині

28 Лютого 2009 13:25
Попрацювавши у Європі та Штатах, все більше українських вчених повертається додому. Водночас, молоді кадри не рвуться за кордон. В Україні зараз наукові працівники можуть розраховувати на пристойні доходи, творчу свободу і нормальне життя. Про це 28 лютого повідомляють «Волинські Новини».
Фізики, математики, хіміки та інші фахівці у галузі точних і технічних наук з України високо цінуються в усьому світі. При цьому вже четвертий рік у Національній академії наук України (НАНУ) фіксують дивну тенденцію –  якщо раніше на постійну роботу в закордонних вузах та наукових центрах їхало по 70-80 осіб у рік, то зараз таких і десятка не набереться.
Натомість, всупереч скромному фінансуванню на батьківщині, все більше учених, що вже відбулися – вихідців з України, які попрацювавши за кордоном, повертаються додому, пише Корреспондент.
Самі вчені, які попрацювали за кордоном, розповідають, що зарплата там більша, однак її поїдають астрономічні ціни на предмети і послуги першої необхідності, оренда житла, податки, страхування. «Там же грошей начебто багато, але люди, як і у нас, живуть від зарплати до зарплати», – зазначає хімік Олег Лукин.«Отримати постійну позицію в академічному середовищі за кордоном для вихідців з країн третього світу – а Україну такою і вважають – практично неможливо. Контракт річний, щоразу продовжується, ніякої впевненості в завтрашньому дні», – розповідає український хімік про умови роботи за кордоном.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus