USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Українсько-польський кордон готовий до малого прикордонного руху

27 Квітня 2009 12:46
Співробітники української та польської прикордонної служби заявили, що повністю готові до впровадження малого прикордонного руху на ділянці українсько-польського кордону, – повідомляють 27 квітня «Волинські Новини».
Зокрема, за словами керівника Західного регіонального управління Державної прикордонної служби, генерал-лейтенанта Артура Горбенка, український кордон забезпечений технічними та інформаційними засобами, необхідними для ретельного та оперативного контролю ситуації на кордоні.
«Усі 12 пунктів пропуску, з огляду на залізничні, готові до обслуговування учасників малого прикордонного руху, але вирішення цього питання лежить в компетенції урядів двох країн», – додав він.
У свою чергу комендант пункту пропуску Корчева Домінік Трач також підтвердив технічну готовність польської ділянки кордону до впровадження малого прикордонного руху, – пише Корреспондент.
Технічне забезпечення кордону на прикладі міжнародного пункту пропуску Краковець-Корчева продемонстрували представникам консульств 17 європейських країн.
Дипломати також цікавилися процесом екстрадиції затриманих нелегалів, поведінкою в разі виявлення підроблених документів, а також обговорювали можливість більш тісного обміну інформацією між консульствами та прикордонниками.
Нагадаємо, кілька днів тому Президент України Віктор Ющенко зажадав вирішити проблему з чергами на українсько-польському кордоні. Ющенку повідомили, що водії змушені чекати митного оформлення транспортних засобів і товарів більше доби.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus