USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Українці шукають роботу майже наосліп

18 Серпня 2010 10:04
Згідно з опитуванням 75% українців переглядають всі пропозиції по роботі.

Такі результати опитування, проведеного в Україні у серпні 2010 року і в ході якого опитали 1500 респондентів з усіх регіонів України, оприлюднив УБР.

При цьому більше половини – 60% – українців відправляють свої резюме навіть у ті компанії, в яких вони не можуть працювати з об'єктивних причин - наприклад, їх досвід роботи чи професійний рівень не відповідає пропонованій посаді.

Крім того 63% претендентів в більшості випадків погано розуміють те, що написано в тексті вакансії. А 13% взагалі не розуміють, про що йде мова. Що, проте, не заважає їм надсилати свої резюме навіть на невідповідні їм вакансії.
40% українських претендентів практично не отримують відгуків від роботодавців.

29% українців вважає поведінку більшості роботодавців неетичною. На думку дослідників, причина саме в тому, що їх резюме не зацікавлює компанії.

37% респондентів дивляться правді в обличчя і знають, що їхній рівень кваліфікації не відповідає займаній посаді.

20% переконані, що підбором персоналу в українських компаніях займаються не професіонали, а дилетанти.

15% респондентів заявили, що їх резюме найчастіше викликає інтерес з боку компанії.

1% респондентів впевнено заявляють: «Ми потрібні скрізь і нас завжди запрошують на співбесіди!».

Фахівці констатують, що фінансова криза внесла суттєві корективи в роботу ринку праці України. Якщо в 2008 році здобувачі уважніше ставилися до функціональних особливостей потенційних посад, то в 2010 більшість шукачів готові працювати де завгодно і ким завгодно.

«Не дивлячись на те, що з початку літа ринок праці України виріс на20%, кандидати відчувають наслідки безробіття і прагнуть зайняти будь-яке місце під сонцем», - розповідає менеджер з персоналу кадрового порталу Ілона Цивінська.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus