USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.40
  • PLN 9.75 9.97

Українці стали курити менше

6 Квітня 2010 09:58
Держкомстат повідомляє, що в Україні уперше за багато років почала зменшуватися кількість курців.
Експерти також підтверджують офіційну інформацію, кажуть, що це результат роботи кількох напрямків боротьби з курінням, повідомляє Високий Вал.
Вперше за десять років в Україні курців серед чоловіків стало менше, аніж тих, хто не курить. У середньому кількість курців за останній рік зменшилася на кілька відсотків – як серед чоловіків, жінок так і серед підлітків.
Одна з причин, яку називають фахівці Міністерства охорони здоров’я – це поява законів про збільшення акцизу на тютюнові вироби. Активну боротьбу з паління в Україні розпочали після гучних заяв медиків, про те що тютюнопаління набрало обертів епідемії.
Раніше в Україні до куріння долучалося до півмільйона молодих людей щороку. Курцями вважали 70% чоловіків та кожну п’яту жінку. Півтора роки тому в Україні з ініціативи громадських організацій стартувала кампанія проти куріння, в якій брали участь чимало відомих акторів, співаків та спортсменів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
WS Показати IP 6 Квітня 2010 17:16
Кидай курити - ставай на лижі!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus