USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.63 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Українців змусять поставити лічильники газу

19 Жовтня 2010 15:49
Верховна Рада має намір ввести обов'язковий комерційний облік природного газу для всіх категорій споживачів з 2018 року.
За прийняття у першому читанні законопроекту «Про забезпечення комерційного обліку газу» проголосувало 237 депутатів при необхідних 226, повідомляє «Дзеркало тижня».
Законопроект передбачає, що газ може постачатися споживачам тільки при наявності приладів комерційного обліку.
Для населення, що проживає в квартирах і приватних будинках, у яких газ використовується комплексно і для опалювання, обов'язковий комерційний облік вводиться з 1 жовтня 2011 року. Для підігріву води та приготування їжі – з 1 січня 2016 року, тільки для приготування їжі – з 1 січня 2018 року. Для інших споживачів облік запроваджується з 1 січня 2011 року.
Згідно з проектом закону, введення в експлуатацію збудованих та реконструйованих після прийняття його в цілому багатоквартирних житлових будинків та об'єктів виробничого й невиробничого призначення (промисловість, бюджетна сфера, сфера соціально-побутового і культурного призначення) проводиться за наявності лічильників газу.
У разі прийняття законопроекту в цілому виконавцями робіт із встановлення засобів обліку споживання газу будуть визначені суб'єкти господарювання, які здійснюють постачання газу за регульованим тарифом та/або його розподіл на відповідній території, а також госпсуб'єкти, які отримали відповідні дозволи й ліцензії для виконання робіт із встановлення засобів обліку споживання газу.
У разі відмови споживачів, у тому числі населення, від встановлення лічильників газу постачання газу буде припинятися.
Відмова фізичних осіб-підприємців, що користуються послугами із газопостачання для здійснення підприємницької діяльності, і юридичних осіб від встановлення до 1 січня 2011 року лічильників газу будуть для постачальників підставою для розірвання в судовому порядку договору на постачання та/або розподіл газу.
Станом на 1 березня в Україні з 13,293 мільйона споживачів (населення) лічильниками газу оснащено 8,009 мільйона, або близько 60% газифікованого житла.
5,284 мільйона абонентів платять за газ за нормами споживання незалежно від реальних обсягів його використання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ха ха Показати IP 19 Жовтня 2010 16:05
Але ще 7 років халяви...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus