USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Лічильники газу: ковельчани теж не хочуть «платити за сусіда»

17 Вересня 2016 14:29
В інвестиційній програмі ПАТ “Волиньгаз” на 2016 рік держрегулятор затвердив 151 адресу в місті Ковелі, де необхідно буде встановити такі загальнобудинкові лічильники.

Однак, така практика вже викликала супротив ковельчан: люди вважають несправедливим облікувати спільні витрати блакитного палива та порівну розподіляти їх між усіма мешканцями будинку.

Про це йдеться в сюжеті "Телевізійного Центру Ковель".



Натомість в Ковельському управлінні з експлуатації газового господарства посилаються на інвестиційну програму ПАТ “Волиньгаз”, затверджену Нацкомісією з державного регулювання енергетики та комунальних послуг. Там значиться 151 адреса, де необхідно встановити загальнобудинкові лічильники, аби забезпечити стовідсотковий облік спожитого газу.

Конфлікт інтересів споживачів та постачальників газу в Ковелі уже був предметом дискусії на позачерговому засіданні виконавчого комітету міської ради. Міський голова Олег Кіндер також дав доручення підготувати звернення в Антимонопольний комітет з приводу законності дій ПАТ “Волиньгаз” щодо встановлення лише побудинкових газових лічильників.

Нагадаємо, у Луцьку чимало мешканців багатоповерхівок зі скандалами відмовляються ставити загальнобудинкові газові лічильники. Люди, посилаючись на Закон «Про забезпечення комерційного обліку природного газу», вимагають від ПАТ «Волиньгаз» встановлення індивідуальних лічильників у кожну квартиру.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЧОМУ ГАЗОВИКИ ЗМУШУЮТЬ ЛУЧАН «ПЛАТИТИ ЗА СУСІДА»

Натомість, ПАТ «Волиньгаз» переконує: у 2015 році, відповідно до постанови НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг), підприємства, що займаються постачанням природнього газу, змусили встановлювати не індивідуальні, а загальні лічильники на газ. Мовляв, у скрутні для України часи потрібно економити бюджетні кошти.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, Міністр соціальної політики України Андрій Рева під час розширеного засідання колегії Чернігівської ОДА зробив заяву: квартирні лічильники закладені в тарифі на газ.

Уже 15 вересня, на наступний день після появи слів Міністра в ЗМІ, у Волинській ОДА відбулося засідання антикризового енергетичного штабу, під час якого

заступник голови ОДА Сергій Кошарук буквально процитував Андрія Реву. Він доручив департаменту ЖКГ ОДА оформити запит до НКРЕКП, щоб з’ясувати, скільки по Волині передбачено інвестиційних коштів на встановлення лічильників та запит до «Волиньгазу», щоб дізнатися, скільки заплановано надходжень по цій складовій і, скільки вже витрачено.

Натомість в ПАТ «Волиньгаз» про слова Міністра Андрія Реви ще не чули. Заступник голови правління з обліку та балансів ПАТ «Волиньгаз» Андрій Карпомиз, на прохання прокоментувати слова Міністра соцполітики, знизав плечима, мовляв, ще цього не бачив і не чув.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Споживач Показати IP 17 Вересня 2016 16:06
Мовляв,у скрутні часи для України потрібно економити бюджетні кошки.Не му.... 100% приватне підприємство, яке має відношення до бюджетних коштів?Ви вкрали газорозподільчі системи,продаєте наш газ за світовими цінами і ще рот відкриваєте про бюджет.Цим нахабам вже немає межі.Виконуйте Закон.Бо вже забрехались до межі.
порада до Споживач Показати IP 17 Вересня 2016 20:19
Обізнаність у "газовій" темі дорівнює нулю. Питання: навіщо писати безглузді коментарі, від яких смішно??? Не бачите зв"язку із бюджетними коштами? не знаєте хто продає газ і отримує від цього прибуток, а хто його транспортує? не знаєте хто формує тарифи? Просто почитайте чинне законодавство, а потім висловлюйтесь
Педро до порада Показати IP 17 Вересня 2016 22:22
Дійсно! А хто бере гроші за газ? З ким договори укладають? Кому всі боргують?Хто всіх відключає? Не волиньгаз?! Так хто продає газ - відповідь ясна? І ти сам добре розберись в цій темі, а потім пиши.
Споживач Показати IP 17 Вересня 2016 16:25
І ще.Під час спроб встановити цю чудернацьку буду,можна було почути висловлювання простих робітників "Волиньгазу"про своє керівницьтво.Тут такі слова писати не можна."Асторитетні"люди,що тут скажеш.
Свідок до Споживач Показати IP 17 Вересня 2016 22:24
Ну тіпа: вони в нас класні,дбають про нас, грошиками балують,здоровям цікавляться щоранку.... щоб вони здохли...
Марина Показати IP 17 Вересня 2016 16:54
А чому всі забули про якісні характеристики газу? Чому на Волині самий поганий за своїми ознаками і калорійністю газ?Це не газ, а смердюча суміш, яка коштує по ціні газу! І цю бадягу ще лічильниками міряти?
777 до Марина Показати IP 17 Вересня 2016 20:29
Якісні показники газу вимірюються щомісяця Укртрансгазом, їх результати із печатками та підписами офіційно публікуються і доступні для перегляду споживачам. Згідно них, калорійність газу на Волині - значно вища, аніж мінімально допустима норма ГОСТу. Якщо ж споживач не вірить, що до його оселі потрапляє газ належної якості, то має право замовити додатковий аналіз у незалежній лабораторії. Це значно краще, аніж постійно писати одне і те ж, і демонструвати свої незнання елементарних речей із шкільного курсу фізики... Це я про "смердючу суміш") ,
Абзац до 777 Показати IP 17 Вересня 2016 22:27
А ну ссилочку дай на той сайтік де можна подивитись! І адресу лабораторії НЕЗАЛЕЖНОЇ! І що таке "якісні показники"? Це коли багато напалив, а по лічильнику ноль, як у всіх "директорів"?
ЯЯЯ Показати IP 17 Вересня 2016 16:57
Читайте всі коментарі за 17.09.2016року "Газові лічильники: у «Волиньгазу» й Уряду різні погляди на те, хто має платити"
Н.Л.Українка Показати IP 17 Вересня 2016 17:13
Мені цікаво запитати у керівників волиньгазу- : " ви коли отримуєте свою зарплату від 50 тис грн до 200 тис грн в місяць і більше , ви не задумувались за що такі шалені гроші, за які такі заслуги, що ви винайшли нового? Не страшно вам, що більшість людей ледь виживають за мізерні пенсіїї, зарплати ? Майте совість.
Хм до Н.Л.Українка Показати IP 17 Вересня 2016 20:40
А це тут до чого?
Споживач Показати IP 17 Вересня 2016 17:20
Міністр Рева абсолютно правильно все сказав.Це міністр Премєра,а отже це позиція Уряду в цілому.Нехай Карпомиз спочатку поінформує населення,що таке ПАТ"Волиньгаз" з акціями в кіпрських офшорних компаніях.Жодної держ.акції там немає.Тоді причому тут програми Уряду,гроші бюджету і таке інше.Ви знаходитесь в правовому полі України і тоді виконуйте ЗАКОН УКРАЇНИ.Все інше брехня,шантаж і маніпуляції.Загальнобудинковий прилад обліку газу...Треба ж таке придумати.Отримання неправомірної вигоди,що це...під яку статтю підлягає...
ооо Показати IP 17 Вересня 2016 17:30
Заступник голови правління з обліку та балансів ПАТ «Волиньгаз» Андрій Карпомиз, на прохання прокоментувати слова Міністра соцполітики, знизав плечима, мовляв, ще цього не бачив і не чув. МММДААА
Ггг до ооо Показати IP 17 Вересня 2016 20:44
Тарифи на газ - це узагалі не компетенція Реви. Він і в своїй-то безпосередній сфері дров ламає, що вже казати про інші теми?! Не здивуюсь, якщо він за той свій виступ вже отримав по шапці, бо явно показав своє незнання законодавства. А попіарився гарно, на хорошій гарячій темі. Молодець. Плюс.
Афон до Ггг Показати IP 18 Вересня 2016 20:40
Тебе б в АТО не мешало бы пойти, будет тебе горячая тема и большой Плюс.
До Ггг Показати IP 18 Вересня 2016 11:48
Добре , що ти і твій карпомиз знаєте законодавство. Сидів би і мовчав, знаток у всіх питаннях., Ти хто такий , щоб критикувати Реву. Краще напиши про своїх " розумник" керівників, бажано правду.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus