USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

В Януковича - черговий конфуз

31 Серпня 2010 09:33
Президент Віктор Янукович під час свого візиту до Німеччини зробив чергову географічну помилку — переплутав Італію з Ірландією.

Про це 30 серпня повідомила «Українська правда».

Інцидент відбувся під час мови Януковича перед представниками німецької громадськості в готелі «Адлон».

Депутат Бундестагу, колишній держсекретар МЗС Німеччини Гернот Ерлер запитав Януковича щодо його поглядів на європейську інтеграцію України.

Український президент у своїй відповіді почав згадувати про те, як у 2003 році тодішній президент Єврокомісії Романо Проді сказав про відсутність в України перспектив членства в ЄС, а Янукович як прем'єр мав на це реагувати.

«І тоді в 2003 році був саміт Україна-ЄС у Брюсселі, і напередодні цього саміту Романо Проді з Ірландії — ви пам'ятаєте, хто це такий був — він сказав, що Україна не має ніякої перспективи інтеграції в ЄС... Я був одним з перших, хто мав дати йому відповідь», — цитує видання слова Януковича.

За словами Януковича, він тоді сказав Проді: «Якщо це точка зору Єврокомісії — то це одне, і я хотів би її почути офіційно. А якщо це точка зору Романо Проді — то дозвольте з нею не погодитися. Бо не ви буде вирішувати, буде Україна в ЄС чи ні».

Довідково:

Романо Проді є відомим італійським політиком. Був президентом Єврокомісії в 1999—2004 роках. Свого часу він також двічі очолював уряд Італії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Олександр Машлай Показати IP 31 Серпня 2010 10:50
такі ляпи вже не дивують. Це вже стало нормою поведінка першої особи держави
FANTOMAS Показати IP 31 Серпня 2010 21:36
Пусть итальянцам с ирландцами будет стыдно - и те и другие - на "и" ! Сами виноваты !
ЛітРедактор Показати IP 31 Серпня 2010 21:54
А толку, що всі інші - розумні!!))Інтелект - не головна риса президента держави. То ми всі навчені провінціали-відмінники так і будемо гнити за 1000 гривень у цьому болоті зі своїми червоними дипломами і енциклопедичними знаннями:(( То що ж очікувати від цієї країни, якою керують недоучки?!?
Ястребок Показати IP 1 Вересня 2010 15:43
А що було очікувати від США, коли президентом був Буш-молодший? Лажав перед публікою не менше за нашого нинішнього! Роблю висновок - IQ аж ніяк не показник профпридатності глави держави. Мене більше хвилює, що Фьодаравіч досить-таки багатьох обіцянок виборцям, схоже, не збирається виконувати... Чи, може, треба всього-на-всього ще трохи зачекати - не знаю.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus