USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

В Україні дорожчає цукор

17 Липня 2009 15:46
 
Солодке життя дорожчає. Нині пора консервації, через яку з року в рік зростає в ціні цукор. Ціни на цукор на базарі злетіли вгору. Фасований - продають по 6,50, мішок – за 290 гривень. І так уже три тижні, – повідомляють «Волинські Новини».  
Подорожчати має й цукор, запевняють в асоціації «Укрцукор». За даними «Укрцукру», з 2001 року галузь працює в мінусі. Цукор продавали дешевше від собівартості, як результат кількість цукрових заводів зменшилась із 147 до 70, а посівні площі під цукровий буряк – із 853 до 377 тисяч гектарів.
У 2009 році засіяно всього 330 тисяч гектарів. Виробити планують щонайменше 1,5 мільйона тонн цукру. Додамо півмільйона тонн перехідних залишків. А ще – 260 тисяч тонн тростинного цукру, які ми, як члени СОТ, маємо завозити. Крім того, цукор з Білорусі, бо у нас режим вільної торгівлі. Українцям, які в рік з’їдають майже 2 мільйони тонн цукру, вистачить з головою. От тільки питання, скільки він коштуватиме, – пише сайт ТСН.
З року в рік, кажуть в асоціації, картина та сама – заводи починають працювати і шукати грошей. Для цього продають цукор. Торік восени розійшлася понад половина їхніх запасів. Тепер їх втридорога й перепродують перекупники.
Аби уникнути такого тепер, цукровики просять 200 мільйонів на відшкодування cтавки по кредиту. Тоді, кажуть, цукор вдасться притримати і продавати хоча б за собівартістю. Цього року це 4 гривні 50 копійок за оптовий кілограм.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus