USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

В Україні хочуть ввести європейські штрафи

13 Грудня 2010 08:57
Новий адміністративний кодекс, над яким зараз працюють Мін'юст, Мінтранс і МВС, передбачає систему єдиних штрафів, а за перевищення швидкості взагалі вводиться «погодинна тарифікація»: чим більша швидкість, тим більше платиш.
Якщо сьогодні строгість покарання за порушення правил дорожнього руху визначає інспектор, то новий адміністративний кодекс, адаптований під Європу, передбачає єдиний штраф, повідомляє «ТСН».
Крім того, в документі прописана диференційована відповідальність залежно від категорій авто. Найсуворіше покарання передбачається для водіїв небезпечних вантажів.
Згідно з новими правилами вводиться і градація покарань за перевищення швидкості: до 10 кілометрів за годину, від 10 до 30 кілометрів за годину, від 30 до 50 кілометрів за годину і вище.
Також на суму покарання буде впливати і категорія авто. Оновлений документ буде включати окремий пункт спеціально для гонщиків і організаторів перегонів.
«Хочемо заспокоїти водіїв: ми не говоримо про підвищення сум штрафів по всіх порушеннях. Штрафи будуть підвищені в основному за грубі порушення. Такі, як переїзд залізничних переїздів, керування авто у нетверезому стані, перевищення швидкості. Наша мета – зробити адміністративний кодекс більш ефективним і поліпшити безпеки на дорогах», - заявив начальник прес-служби департаменту ДАІ України Євген Кравець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
дідо Показати IP 13 Грудня 2010 09:52
Знову совки воюють з наслідками.Порушення є наслідками ,а причинами є погана організація дорожнього руху, погана робота ДАйЇ.. Для чинуш легше підняти штрафи,ніж намалювати розмітку, поставити світлофори чи наказати даїшника за вимагання хабара...
Добрий Гагатек Показати IP 13 Грудня 2010 15:37
Я не розумію, для чого вигадувати "велосипед": щоб тупо гребти хабарі і штрафи не варто вигадати вночі знак біля Там-Таму про заборону повороту і "оселитися" відразу двом доблесним екіпажам для "покарання злісних порушників" - ТУПО! Можна так само "гребти", лише зазирнувши до ПДР Поляків: - їзда із ввімкненими "протитуманками" без "туманних" обставин - влупи 1000,00грн, щоб не сліпити бикоті (бо так красівий Лайнос з галагєнками чи джипяра "кручє дивицця")всіх зустрічних водіїв! - іде бидло вчора в 21,20 по Конякіна УАЗом "таблєткою" і тільки габарити (польською - постойове світло - щоб окреслити габарити авто, коли стоїть при дорозі!)ввімкнув, бо він же все бачить на дорозі ... - а тебе "соколе" всі бачать? - нова Лада від Там-Таму вирулює після 21,00 і навіть світло ввімкнув, але ззаду лише повороти і стопи горять! Хто його "невидимого стелса" зупинить і впаяє 1500,00 за фактично створену аварійну ситуацію? Мусять бюрократи щось писакати і видавати - а-ля роботи шмат робимо щоб довше крісла вовтузити... а чи порядок сам прийде?
Гачок до Добрий Гагатек Показати IP 13 Грудня 2010 16:16
Швидкість =40-60 а не 140= і все видно!!!!!!! А щодо поляків- то там ДОРОГИ -і люди мають за що купити нормальну техніку. Лампочку зміниш, проїдеш сто метрів, попав, і біжи дивись чи іще жевріє!
Роман Показати IP 13 Грудня 2010 16:28
да, цікава дискусія виходить, згідний з усім, але є одне питання: як і кому протитуманки засліплюють очі?! Це ж нонсенс! Можливо Ви мали на увазі ксенон та біксенон?! Якщо так, то згідний, голови їм за такий "тюннінг" повідривати!
Добрий Гагатек до Роман Показати IP 13 Грудня 2010 17:37
Хотів би знати як на швидкості 40-60 навіть з АБС-ом можна уникнути зіткнення на слизькій дорозі з "неосвітленим сірим бегемотом"!!! Я не відстоюю право їздити 140-160! Але, якшо ви водій, а не комуніст (якому аби попаплюжити сучасний стрій), то погодьтесь: крутелики в Луцьку на козирних номерах як їздили швидко, по-хамськи, безпокаранно - так і будуть їздити! А решту водіїв - будуть за перевищення на 10 км зупиняти і лупити! Особисто я - дотримуюсь правил і на градацію покарання щодо перевищення дуже спокійно дивлюсь. а про яку нормальну техніку Ви згадуєте в Польщі? Поляки стільки "Бех" як в Україні ще ніколи не бачили!!! У нас 40% автопарку - нове із салону! А про "горючі" лампочки - маю одне авто вже третій рік, наїздив 60 тис. км і раз поміняв комплект на ближнє світло. ( ви і вдома за таким принципом лампочки міняєте - все-одно згорить, то краще без світла хай буде!) а якщо вже так критично горять лампочки - зверніться: а) до автоелектрика, бо можливо коротить, б) до іншого продавця на "формулі", бо пхає Вам фуфло!
Гачок до Добрий Гагатек Показати IP 14 Грудня 2010 15:38
Я не комуніст -і відношусь до України, як до своєї держави. Політики хочете-підтримую державу і ПЛАЧУ податки і штрафи (без штрафів =я не вірю нікому, що хтось ніколи не платив)- в нашу державу. Є люди які не відносяться до тих - 40%, і я за них. Хто має нормальний стаж водія -той знає сам без електрика причини. Але все-таки дороги і швидкість у нас- не пропорційні! А відносно штрафів -нехай мучить совість ДАІ.
Добрий Гагатек до Роман Показати IP 13 Грудня 2010 17:51
Та я саме маю на увазі протитуманки, які укомплектовані лінзою!!! А по ходу і псевдо-ксенони, бо ті також шкодять зору!
M Показати IP 13 Грудня 2010 20:42
Це чудово! Хай вводять, а ще нехай видають кожному середньоукраїнську зарплату на рівні 1500 - 3000 євро в місяць. Нехай запровадять європейське соціальне забезпечення і рівень життя. Нехай знизять ціни на продукти харчування та побутову техніку до європейських. Отоді можемо без питань платити європейські штрафи.
Zheniok Показати IP 14 Грудня 2010 11:03
в умовах безкарності ДАІшників і биків на дорогих авто - це не правильно. Чмо з жезлом завжди знайде до чого вчепитись ЗІ: сподіваюсь кобра недаремно повернулась))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus