USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

В Україні найбільше фальсифікують ковбасу і морозиво

4 Січня 2011 17:14
За результатами перевірок інспекторами "Укрметртестстандарту" в 2010 році, деякі товари, що реалізовуються в Україні, фальсифікували частіше за інших.

Серед "фаворитів" - харчова продукція, зокрема, молочні та ковбасні вироби, - пише ТСН .

За словами генерального директора "Укрметртестстандарту" Михайла Мухаровського, найбільше претензій в 2010 році було до харчової продукції. Як правило, і під час сертифікації, і під час держнагляду харчова продукція бракується через невідповідності її показникам безпеки, вкладення сировини, не передбаченої рецептурою і не вказаного в маркіровці, тобто фальсифікованою.

"Найбільше фальсифікуються, звичайно ж, молочні продукти і ковбасні вироби. Це практика показує. І морозиво, я б сказав. Також м'ясна продукція. Менше фальсифікують соняшникову олію, лікерогорілчані вироби", - повідомив Мухаровський.

Якщо йдеться про товари побутового призначення, то, за його словами, найбільше підробляють радіоелектронні товари, а також товари легкої промисловості, де багато фальсифікатів китайського виробництва.

Також багато порушень було і по товарах легкої промисловості, де, наприклад, для виготовлення дитячого одягу і взуття використовувалися синтетичні матеріали, а на маркіровці повідомлялося, що виріб виготовлений з натуральної сировини.

У тому числі часто не проходили випробувань і іграшки, виготовлені з матеріалів, містять шкідливі хімічні речовини, що згубно впливають на здоров'я дітей, а також неякісний виготовлені - внаслідок чого дитина може себе травмувати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus