USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Україні понад 90% школярів пробували алкоголь

18 Квітня 2009 11:00
63% українських дітей у 15 років мають досвід куріння, 91% – вживали алкоголь, а 14% – курили марихуану. Про це свідчать дані європейського опитування учнівської молоді ESPAD, проведеного Українським інститутом соціальних досліджень ім. Яременка за підтримки ЮНІСЕФ, – інформують «Волинські Новини».
Як пише Кореспондент.net, міжнародне дослідження уже вчетверте проводиться в Україні. Результати невтішні – у державі зростає кількість дітей, які щотижня вживають алкоголь. Це набуває масового характеру і перетворюється у стиль життя, – зазначає голова правління інституту Ольга Балакірєва.
«Практично п’ята частина ровесників нам сказали, що їхні друзі щонайменше раз на тиждень напиваються. 22% дали таку відповідь. Виходить, що майже половина підлітків у вихідні пиячать», – розповіла пані Балакірєва.
Водночас за 14 років європейських досліджень в Україні вперше з’явилася тенденція до зменшення кількості тих дітей, які досить рано починають курити. «Можна констатувати, що ті антитютюнові програми, які впроваджуються, впливають, але не так ефективно, як хотілося б. Зараз у нас палить щоденно кожен п’ятий підліток», – прокоментувала це науковець. Вона також зазначила, що наркотики українські діти тепер вживають рідше, оскільки усвідомлюють ризик. Соціологи та ЮНІСЕФ припускають, що вживання дітьми алкоголю, сигарет і психотропних речовин може незабаром відбитися на демографічній ситуації в Україні. Тому вони закликають владу вжити заходи для захисту дітей від шкідливих звичок. Верховна Рада України пропонує обмежити вживання та продаж слабоалкогольних напоїв.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Vic Показати IP 19 Квітня 2009 16:35
Перевіряють соцопитуваннями чи діє їхня програма по винищенню нації.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus