USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

В українських вишах з вересня запровадять електронні студентські квитки

12 Серпня 2010 13:41
Міносвіти України з вересня розпочинає впровадження електронного студентського квитка, який допоможе контролювати кількість поїздок студентів та розмір наданих їм пільг.

Про це повідомив Національний банк України у листі до банків з посиланням на наказ МОН від 9 серпня, - пише «Кореспондент».

«Починаючи з 1 вересня 2010 року, з метою введення в експлуатацію інформаційно-аналітичної системи обліку та відшкодування пільг, що надаються студентам і учням при продажу проїзних квитків, розпочати поетапне впровадження електронного студентського (учнівського) квитка як елемента такої системи», – цитується в листі наказ МОН.

У ньому також нагадується, що експеримент з впровадження інформаційно-аналітичної системи обліку та відшкодування пільг, що надаються студентам вищих навчальних закладів I-IV рівнів акредитації та учням професійно-технічних училищ України, МОН почало разом з НБУ у вересні 2006 року з використанням технології Національної системи масових електронних платежів. Експеримент успішно завершено.

НБУ закликає банки активно брати участь в емісії електронних студентських квитків.

Цей експеримент передбачав реалізацію системи обслуговування електронних студентських квитків в установах «Укрзалізниці» з функціями надання автоматизованої пільги на перевезення студентів залізничним транспортом, що є першим кроком до відпрацювання технології функціонування автоматизованої системи надання соціальних пільг громадянам України.

Виготовляє електронні студентські квитки Державний центр прикладних інформаційних технологій МОН спільно з Науково-дослідним інститутом прикладних інформаційних технологій Кібернетичного центру Національної академії наук України.

Нагадаємо, раніше Міністр освіти і науки Дмитро Табачник повідомив, що до кінця року його міністерство разом з Міністерством транспорту і зв’язку введуть електронний чіп у студентський та учнівський документи, що допоможе визначати кількість поїздок учнів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
SysR Показати IP 12 Серпня 2010 13:53
Автоматизуючи хаос в кінці кінців отримаєш автоматизований хаос. (C)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus