USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

В Україну повертається «махровий кучмізм», - політолог

16 Березня 2010 13:11
«Новий уряд Миколи Азарова підібраний за принципом особистої відданості, а не за принципом фаховості, патріотизму чи порядності» - вважає волинський політолог, старший викладач кафедри політології Волинського національного університету імені Лесі Українки Тарас Літковець.
 «Відповідно на місцях, в регіонах вони не будуть «панькатися» – поміняють так, щоб була вся повнота влади в одних руках» – каже політолог.
«До речі, зараз ми спостерігаємо ситуацію, коли порушується важливий принцип демократії – децентралізація влади. Нова влада намагається створити жорстку централізовану вертикаль», - вважає Літковець.
Політолог додає, що у нас є де-факто президентсько-парламентська республіка. «Янукович відновив собі ті повноваження,які мав Леонід Кучма. Ющенко їх, до речі, не мав, про що мало з тих, хто стверджує що Ющенко поганий, знали. А нова влада це називає «наведенням порядку в країні і відновленням ефективної влади» - каже Тарас Літковець.
«Я боюся, що зараз відбувається відновлення махрового кучкізму. Не просто кучкізму, а саме махрового – тобто саме такого, проти якого виступили мільйони людей в час Помаранчевої революції» – вважає політолог.
«Хоча я думаю  свобода слова і робота досвідченої опозиції не дозволить повернути країну період до 2004 року, коли вбили Гонгадзе, закривали видання, коли майор Мельниченко мусив записувати розмови президента» - додає Тарас Літковець.
Довідково:
Епітетом \"махровий\" нарікають як правило явища, які мають яскраво виражені негативні якості. Початкове значення цього слова - \"той, що пишно цвіте\" - від ботанічного терміну.
Епітет був популярний в радянські часи - махровий реакціонер, махровий націоналіст… Як правило, це вживали тоді, коли навіть носію певної ідеології погляди іншого носія цієї ж ідеології були явним \"перебором\".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Солоха Показати IP 16 Березня 2010 16:05
Очень интересно озаглавил Литковец нынешнюю власть,которая ещё не успела сделать начего.А как , в таком случае, он озаглавит этот пятилетний оранжевый шабаш,который разрушил нашу страну?
* Показати IP 16 Березня 2010 19:04
Ця влада вже призначила україножера і злодія Табачника міністром. Позиція нетерпимості до будь-якої нації чи національної культури характеризується як ксенофобія. У цьому ж випадку мова йде про ненависть до українців та української культури з боку міністра, який відповідає за державну політику в освітній галузі.
Читач Показати IP 16 Березня 2010 19:17
Я,Бродского не читал,но осуждаю...
Вона Показати IP 17 Березня 2010 07:47
Вiдiзвався iз кафедри хабарникiв,аж нудить вiд думки таких людей.А вiд теми про Гонгадзе взагалi верне.Якщо хотiв щось сказати-то скажи щось розумне i нове!
seal Показати IP 17 Березня 2010 23:33
До Вона 17 березня, 07:47. А що у Вас є факти, що на тій кафедрі всі хабарники? Тоді давайте їх в студію, чи в прокуратуру. Чи Ви так, аби підтримати розмову? :=(
Вона Показати IP 18 Березня 2010 07:54
А я так бачу ви коментарi на одних лише фактах пишите.Хто тут в погнi за нагородою вiд ВН пише аби писати ми всi бачимо i знаемо.А на рахунок кафедри,хто там вчився в свiй час,той багато знае.Я думаю цього досить.
seal Показати IP 18 Березня 2010 20:11
До Вона 18 березня, 07:54. Я так думаю, що цього все ж таки не досить. Я, наприклад, на цій кафедрі не вчився, але знаю особисто багатьох викладачів. І я дуже сильно сумніваюся, що всі вони хабарники. Принаймні про деяких я можу із 100% впевненістю сказати, що вони такими не є. Тому в мене до Вас і виникла претензія. Якщо сказали "А", то вже давайте кажіть і "Б". Чи слабо? А так це голі звинувачення, які нічим не підкріплені. PS - щодо моїх коментарів з метою погоні за призом, Ви теж дуже глибоко помиляєтесь. Але, якщо Ви так думаєте - щож це Ваше право, переконувати в протилежному я Вас не збираюся.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus