USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Вакарчук пропонує проводити атестацію ВНЗ незалежно від МОН

30 Березня 2009 18:19
Державна атестаційна комісія (ДАК), що здійснює атестацію навчальних закладів, повинна бути незалежною від Міністерства освіти і науки. Про це заявив голова відомства Іван Вакарчук, – 30 березня повідомляють «Волинські Новини».
На його думку, колишня схема функціонування Державної атестаційної комісії, що передбачала твердий контроль комісії з боку Міністерства, сприяла проявам корупції. «Раніше була створена замкнена система, коли начальник управління ліцензування, атестації і нострифікації МОН одночасно був керівником апарату ДАК, а заступник міністра – замісником голови ДАК і одночасно в Міністерстві – керівником згаданого начальника управління. Ми зруйнували цю, можна сказати, класичну корупційну схему», – відзначив пан Вакарчук.
Наразі, за його словами, ДАК уже не настільки жорстко підлегла Міністерству, але Міністр однаково залишається її головою. При цьому він відзначив, що для виходу ДАК, а також Українського центру оцінювання якості освіти зі складу Міністерства освіти і науки необхідно прийняти відповідне урядове рішення, – інформує Освітній портал.
«Ці установи не повинні адміністративно підкорятися МОН, але обов’язково повинні бути під контролем як академічного співтовариства, так і громадськості», – переконаний Іван Вакарчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus