USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Вибори президента обійдуться бюджету в 1,5 мільярда гривень

29 Липня 2009 19:00
Центральна виборча комісія 29 липня затвердить кошторис на проведення президентських виборів в 2010 році, а також обслуговування державного реєстру виборців, – повідомляють «Волинські Новини».
Згідно з підрахункам, проведених членами ЦВК, на проведення виборів президента необхідно буде виділити з державного бюджету понад 1 мільярд 500 мільйонів гривень, а на проведення виборів в місцеві ради – 952 мільйони 300 тисяч гривень. На держреєстр, за попередніми даними, знадобиться приблизно 63 мільйони гривень.
«До 80% від цієї суми (1 мільярд 500 мільйонів гривень) входять витрати на оплату роботи членів виборчих комісій. Ця сума виникла в першу чергу у зв’язку з тим, що, згідно з постановою Кабінету міністрів від 22 липня, членам виборчкомів підвищується зарплата», – розповів заступник голови Центрвиборчкому Андрій Магера.
Згідно з чинним законодавством, кожен кандидат в президенти має право запропонувати двох представників до складу територіальних або дільничних виборчих комісій.
«Якщо кандидатів буде 30, то в комісії буде як мінімум 60 їх представників, яким необхідно платити зарплату», – пояснив пан Мегера.
Як інформує сайт ТСН, з ним погоджується член ЦВК Олександр Шелестов. За його словами, основне фінансове навантаження ляже на день виборів – 17 січня.
«Цього дня працюватимуть 34 тисячі дільниць, і всім потрібно буде заплатити зарплату. Але якщо законодавство буде змінено, то і ми змінюватимемо бюджет кампанії, оскільки він прив'язаний до кількісного складу комісій», – зазначив пан Шелестов.
Нагадаємо, в 2004 році на проведення президентських виборів було виділено 391 мільйон 46 тисяч 600 гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus