USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Випускники складатимуть різнорівневі тести

10 Березня 2010 14:52
Міністерство освіти і науки цього року вирішило на 30% скоротити кількість пунктів тестування зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО).
Як передає УНІАН, про це повідомив на прес-конференції директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук.
За його словами, скорочують пункти тестування у райцентрах та маленьких містах з метою унеможливити використання «кумівських» зв’язків під час тестування.
«Вже цьогоріч ми значно скоротимо кількість пунктів тестування. Це робиться з метою зменшення ризиків безконтрольності запровадження зовнішнього оцінювання. Тому що ми переконалися, що пункти тестування у райцентрах, у невеликих містечках – там надзвичайно потужні «кумівські зв’язки», залежність від місцевого керівництва. Цьогоріч таких пунктів тестування буде скорочено майже на 30%», - сказав Лікарчук.
Водночас тестування проводитимуть у пунктах, що розташовані у великих містах, обласних центрах, а також так званих університетських містечках.
У зв’язку з цим, зазначив Лікарчук, тестування з української мови та літератури, математики та історії України відбуватимуться впродовж декількох сесій. За його словами, на різних сесіях з одного й того ж предмету дітям видаватимуть різні тексти тестів, але вони будуть однакової складності.
Крім того, Лікарчук повідомив, що передбачаються й інші новації в системі ЗНО. Так, у 2011 році передбачається в експериментальному режимі запустити «тест здібностей» або «тест навчальних компетентностей».
«Ми запропонуємо абітурієнтам різнорівневі тести. Ми зараз до цього готуємось. Тобто вищий навчальний заклад зможе обирати, з яким рівнем складання тесту буде приймати абітурієнта – тестом великої складності, середньої та звичайної», - пояснив Лікарчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Вікінг Показати IP 10 Березня 2010 17:49
Я чув, що до уваги братиметься також середній бал оцінок у школі. Почнуть торби вчителям носити. Особливо у місті.
Паша Показати IP 10 Березня 2010 19:45
Зараз до ЗНО ставляться учні серйозно і вчать матеріал добре. Так що хай роблять аби тільки на краще )

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus